Data actualizării:
Data publicării:

Tocăniță de vinete cu mămăliguță. Rețeta de post delicioasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Tocănița de vinete cu mămăliguță este oricând o idee bună. Fie că ții post sau nu. Însă, în această perioada, este ideală. Iată cum se prepară. Este absolut delicioasă!

Ingrediente

2 vinete potrivit de mari
2 cepe
2 morcovi
1 ţelină
4-5 căţei de usturoi
3 roşii
2 ardei graşi
2 gogoşari
2 linguri ulei
sare
piper
pătrunjel verde

Ingrediente mămăliguţă

375 g mălai
100 g unt
100 g parmezan ras

Vezi și: Plăcintă cu legume. Rețeta de post de care nu te mai saturi

Cum se prepară 

Tocăniță de vinete cu mămăliguță. Rețeta de post. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii groase de maximum 1 cm. Se aşază pe un tocător din lemn şi se presară sare grunjoasă. Se lasă jumătate de oră la scurs, apoi se trec printr-un jet de apă şi se fierb 2-3 minute, potrivit retete.unica.ro. Se scot din apa clocotită şi se lasă deoparte.

Tocăniță de vinete cu mămăliguță. Rețeta de post. Separat, se căleşte ceapa tocată. Se adaugă morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe, usturoiul tocat mărunt, ardeii şi gogoşarii tăiaţi felii şi vinetele. Se amestecă uşor şi se înăbuşă 4-5 minute. Se toarnă apoi apă fierbinte, doar cât să acopere toate legumele şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 15-20 minute. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi se fierbe în continuare 10 minute. Se pune sare, piper şi pătrunjel verde şi se răstoarnă într-un vas pentru copt, care se pune în cuptorul încins, la foc mic.

Vezi și: Gogoși de post. Rețeta rapidă și economică

Tocăniță de vinete cu mămăliguță. Rețeta de post. Pentru mămăliguţă, se pune un litru de apă la fiert. Când clocoteşte, se adaugă în ploaie mălaiul, amestecând continuu cu o lingură din lemn. Se lasă să fiarbă 20-25 minute, apoi se mai pune jumătate din unt şi permezanul ras, amestecând bine.

Tocăniță de vinete cu mămăliguță. Rețeta de post. Se trage mămăliga de pe foc şi, cu o lingură de supă, se iau porţii mici care se pun în tava cu tocăniţă. Se presară şi restul de unt peste mămăliguţă şi se coace în continuare 10-15 minute. Se serveşte imediat.

Vezi și: Chiftele de post. Cel mai delicios preparat. Rețeta rapidă

Ce mâncăm în post. Mencinicopschi: Sfinţii au mâncat crenvurști vegetali cu E-uri?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel