Tocăniță de ceapă. O rețetă mai simplă nu există!
Ai mâncat vreodată tocăniță de ceapă? Se prepară foarte ușor și este delicioasă. Iată rețeta...
Ingrediente
1 kg de ceapă
50 g de unt sau ulei de măsline
2 linguri de ulei
2 căței de usturoi (opțional)
2 linguri de zahăr
2 linguri de făină
500 ml de supă de pui sau legume
sare și piper, după gust
1 frunză de dafin (opțional)
1/2 linguriță de boia de ardei dulce (opțional)
crutoane sau pâine prăjită (opțional)
Cum se prepară tocănița de ceapă
Începeți prin a curăța și tăia ceapa julienne. Încălziți untul sau uleiul de măsline împreună cu uleiul vegetal într-o cratiță adâncă la foc mediu. Adăugați ceapa tăiată și amestecați bine. Reduceți focul la minim și lăsați ceapa să se călească încet. Continuați să amestecați din când în când pentru a preveni arderea, timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când ceapa devine moale și începe să se caramelizeze. Dacă doriți, puteți adăuga și cățeii de usturoi tocați fin în acest moment și să-i căliți alături de ceapă.
După ce ceapa este caramelizată, adăugați zahărul și făina în cratiță și amestecați bine. Continuați să gătiți timp de 2-3 minute pentru a permite caramelizarea zahărului și pentru a găti făina. Încet și treptat, adăugați supa de pui sau legume în cratiță, amestecând constant pentru a preveni formarea de cocoloașe. Puteți adăuga, de asemenea, o frunză de dafin și boia de ardei dulce pentru a da un gust special tocăniței. Condimentați cu sare și piper după gust.
Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când tocănița de ceapă devine groasă și consistentă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News