Toarnă niște zaț de cafea în toaletă: rezultatul te va încânta și vei repeta mereu trucul
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 18 mai 2022, 11:46
WhatsApp
Toarnă niște zaț de cafea în toaletă - rezultatul te va încânta și vei repeta mereu trucul. Sursa - Pexels
Toarnă niște zaț de cafea în toaletă - rezultatul te va încânta și vei repeta mereu trucul. Sursa - Pexels
Cafeaua a devenit indispensabilă în viața de zi cu zi, încă de dimineață, când ne trezim. Este  o băutură esențială, cu care ne începem ziua, pentru o doză de energie.

Odată ce cafeaua a fost preparată și servită, ne rămâne zațul, care, de obicei, se aruncă. Puțini știu că putem folosi zațul de cafea în unul dintre cele mai importante locuri din locuința noastră - baia. 

Adevărata și singura cafea aromată este cea produsă prin prăjire și preparată la ibric sau la aparatul mocca.  Aroma sa este unică și ne lasă cadou  zațul pe care îl putem refolosi. 

Citește si: Nu arunca niciodată rujurile vechi. Le poți oferi a doua șansă și crea nuanțe noi. Ai nevoie doar de inspirație 

Pune cinci-șase linguri de zaț de cafea într-un litru de apă caldă. Apoi turnați totul în toaletă și lăsați să acționeze câteva minute. Apoi trageți apa!

Această metodă vă scapă și de toate mirosurile neplăcute. Pentru a menține rezultatul obținut și a-l face de durată, repetați această acțiune la fiecare zece zile.

Vezi si: Nu aruncați niciodată tricourile vechi! Sunt o adevărată comoară pentru gospodine. Iată ce puteți face din ele

Aveți grijă să nu păstrați zațul de cafea prea mult timp, deoarece acesta poate mucegăi. 

Zațul de cafea este util și la alte treburi casnice   

 

Curățați vasele și tigăile -  Așezați puțin zaț pe fundul cratiței și frecați bine cu un  burete. 

Spălați-vă părul - Vă puteți spăla și părul cu zaț de cafea și veți scăpa de fixativ și reziduurile de șampon uscat. De asemenea, zațul face părul moale și neted. Fii atent când ai părul deschis la culoare, deoarece cafeaua îți poate înălbi părul. Clătii-vă bine părul după ce v-ați spălat cu zaț de cafea.

Pune mai multe boluri cu oțet în diferite locuri din casă: vei scăpa de o problemă neplăcută cât ai zice pește

Desfundați chiuveta - În cele din urmă, zațul de cafea face minuni și la o chiuvetă înfundată. Puneți zațul de cafea în chiuvetă, apoi turnați peste el detergent de vase și apă clocotită. Cu toate acestea, nu utilizați prea des acest truc. pentru a evita deteriorarea chiuvetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?