Toarnă aluatul în tavă și apoi pune merele: acest desert se topește în gură. O felie are 140 de calorii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Toarnă aluatul în tavă și apoi pune merele, acest desert se topește în gură. O felie are 140 de calorii. Sursa -   freepik.com
Toarnă aluatul în tavă și apoi pune merele, acest desert se topește în gură. O felie are 140 de calorii. Sursa - freepik.com
Ce poate fi mai bun decât o plăcintă cu mere, care se topește în gură și îți satisface pofta de ceva dulce? 

Rețeta de mai jos este cu adevărat cea mai bună în acest sens. De fapt, este mai bună decât cea clasică. Și, odată ce o vei încerca, familia ta se va îndrăgosti instantaneu de această plăcintă și te vor ruga să o coci mai des.

O dorință pe care, în mod surprinzător, o poți îndeplini cu ușurință pentru că procedura de preparare este foarte rapidă, precum și ușoară, astfel încât să răspundă nevoilor tuturor, chiar și celor care au puțin timp la dispoziție.

Fasolea verde, preparată după această rețeta georgiană, te ajută să slăbești sănătos

În plus, deoarece nu conține unt, este cu siguranță mai ușor de preparat, fiind perfectă și pentru persoanele care sunt la dietă.

Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire -  30 de minute, timp total -  45 de minute, porții - 6, calorii - 140 per felie.

Încearcă această salată și vei uita de cea de boeuf pentru totdeauna. Este delicioasă


Ingredientele pentru aluat:

2 linguri de făină,

3 gălbenușuri,

3 albușuri,

1 lingură de iaurt la alegere,

1 măr cu coaja, feliat subțire,

50 grame de ulei de semințe,

50 grame de îndulcitor cu stevia sau 100 grame de zahăr normal,

1 plic praf de copt,

1cpraf de sare,

zahăr pudră pentru decor.


Pregătirea, pas cu pas


Mai întâi, separă gălbenușurile de albușuri. Adaugă un praf de sare în bolul cu gălbenușuri și mixează-le până se întăresc. În bolul cu gălbenușuri se adaugă steva sau zahărul și se mixează, la rândul lor, cu un mixer electric până devin limpezi și netede.

În bolul cu gălbenușuri se introduce uleiul de semințe, amestecând mereu cu telul. Se integrează iaurtul cu aroma dorită. Făina cernută și praful de copt se încorporează în bol și se amestecă bine. 

Pizza delicioasă, cu puțini carbohidrați: o felie are doar 190 de calorii 

În acest moment adăugați, în două etape, albușurile, amestecând cu o spatulă de jos în sus. Aluatul se transferă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Deasupra aluatul se așează feliile de măr, stropite cu o linguriță de stevia sau zahăr.

La final tava se dă în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la o temperatura de 170°C. La final, plăcinta se decorează cu zahăr pudră și se servește pe masă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel