Toamna, momentul perfect pentru clătite cu dovleac și scorțișoară. Surprinde-i pe toți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ai încercat vreodată clătite cu dovleac și scorțișoară?

În cele ce urmează, vă prezentăm rețeta.

Ingrediente

 400 g dovleac
 200 g făină
 130 ml lapte
 2 ouă
 3 linguri zahăr
 1/2 pliculeț praf de copt
 un praf bicarbonat de sodiu
 1/2 linguriță scorțișoară
 un praf sare
 esență vanilie

Mod de preparare

Curăță și rade dovleacul sau dă-l prin robotul de bucătărie. Combină dovleacul cu zahărul și călește-l la foc mic pentru zece minute, apoi adaugă scorțișoară. Combină dovleacul cu laptele, esența de vanilie, ouăle bătute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Încorporează făina în aluat până la omogenizare și prăjește clătitele cu dovleac și scorțișoară într-o tigaie antiaderentă, câte 1-2 minute pe ambele părți, notează retetepractice.ro. Servește clătitele cu dovleac și scorțișoară cu sirop de arțar, miere, nuci sau frișcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel