Toader, scrisoare către Financial Times. Ce ar fi spus despre Laura Codruța Kovesi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar fi trimis o scrisoare publicației Financial Times, după ce, săptămâna trecută, aceștia au publicat un articol în care au scris că Laura Codruța Kovesi este persoana potrivită pentru a ocupa funcția de procuror șef european.

"Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruta Kovesi, unul dintre cei trei candidați la functia de procuror sef al Parchetului European. Dar din toate dovezile pe care le-am văzut - de la judecători, procurori și alte surse credibile - ea nu ar trebui să fie numită în această poziție extrem de importantă. Laura Codruta Kovesi nu a fost revocata anul trecut din fruntea DNA pentru ca a tintit politicieni corupti. A fost revocata pentru ca a incalcat legea. CCR a spus asta. Strategia de investigatii a doamnei Kovesi a fost bazata pe constrangere. Dupa ce doamna Kovesi a plecat de la DNA, am descoperit ca, timp de patru ani, perioada in care a fost la conducere, au fost deschise 3.420 de investigatii ale DNA impotriva judecatorilor si procurorilor, peste jumatate di magistratii din tara. Acesta investigatii au ramas deschise si nu au fost trimise in judecata niciodata. Erau folosite pentru a constrange sistemul judiciar", ar fi spus Tudorel Toader în scrisoarea transmisă. 

Ce spune despre Secția de investigare a magistraților

De asemenea, ministrul Justiției ar mai fi vorbit și despre Secția de investigare a magistraților, care: a preluat 1.422 dosare de la DNA", iar in jur de 70% au fost sesizări din oficiu, nu ca rezultat al unor plângeri sau sesizări externe. Cele mai multe au ramas deschise cel putin 2 ani si, potrivit raportului, au fost deschise ca raspuns la hotararile care nu raspundeau dorintelor DNA. Dana Gîrbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor, a numit raportul 'socant'", ar mai fi scris ministrul Justiției.

Tudorel Toader ar fi menționat în scrisoare că atunci când un judecător sau procuror nu ceda presiunilor, erau puși sub învinuire pentru că persoana în cauză "sa poata fi suspendata din functie si eliminata din cazurile in care DNA avea un interes" și vorbește despre "modificări ale transcrierilor convorbirilor telefonice, dovezi false, denunțuri false ale martorilor", descoperite în dosarele DNA.

Vezi și: Manda: Aș fi votat moțiunea împotriva lui Tudorel Toader. Poate găsim unul mai sprinten

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel