TNRS, premierele lunii octombrie pe Scena Digitală: „RUG” și Barcelona Flamenco Ballet
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Scenă din piesa Rug, la Teatrul Național Radu Stanca, din Sibiu, foto: Rareș Helici
Scenă din piesa Rug, la Teatrul Național Radu Stanca, din Sibiu, foto: Rareș Helici
Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaților săi, în luna octombrie, două spectacole noi: „RUG”, de György Dragomán, regia Armin Petras, și „Flacăra nopții”, o producție a Barcelona Flamenco Ballet.

Barcelona Flamenco Ballet creează mai mult decât un spectacol de dans, o adevărată operă de artă. Compania încorporează trei stiluri de dans bine cunoscute: jazz, dans contemporan și, desigur, flamenco, iar din contopirea celor trei rezultă o prezență scenică de-a dreptul inovatoare.

„RUG” este rezultatul unei colaborări deosebite între teatre din Stuttgart, Sibiu și Budapesta, în care regizorul Armin Petras a lucrat la Dresda cu șase actrițe din Germania, România și Ungaria.

Abonamentul lunii octombrie pe Scena Digitală include spectacolele: : „RUG”, „Flacăra nopții”, „Hedda Gabler”, „Domnul Ibrahim și florile din Coran”, „Trei surori”, „Visul unei nopți de vară”, „Uncanny Valley”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/„Grădina Paradisului”.

 În baza abonamentul trimestrial, pe Scena Digitală pot fi vizionate spectacolele: „RUG”, „Flacăra nopții”, „Conferința iraniană”, „Trei surori”, „Maestrul dansului”, „Ceea ce ziua datorează nopții”, „Tattoo”, „Visul unei nopți de vară”, „Cerere în căsătorie”, „Uncanny Valley”, „Necunoscuta cunoscută”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/„Grădina Paradisului”, „Hedda Gabler” și „Domnul Ibrahim și florile din Coran”.

RUG-tabloul României anilor 90

Piesa RUG este scrisă de György Dragomán și jucată în regia lui Armin Petras, din distribuție făcând parte Arina Ioana Trif și Gabriela Pîrlițeanu.

Acțiunea începe la două luni după căderea lui Ceaușescu, când resturile regimului comunist ard pe rug. Emma, o fată orfană de treisprezece ani, este luată din internat de către o necunoscută misterioasă, care spune că ar fi bunica ei, în casa căreia va locui de acum încolo. Fata o urmează neîncrezătoare pe străină într-un oraș nou. La școală este marginalizată de către ceilalți, deoarece bunica este considerată turnătoare și o nebună care citește în cafea sau în sânge. Emma îndură chinurile cu mult curaj, iar neîncrederea față de bătrână se transformă curând într-o relație strânsă, deoarece bunica începe să povestească. Despre propriul ei trecut, despre secrete de familie și despre o societate în care multe acte de violență nu au fost niciodată investigate. Devine foarte repede clar că între politică, societate și povestea familiei Emmei există o strânsă legătură. În bine-cunoscutul său roman, autorul maghiar György Dragomán, născut în Transilvania, care a emigrat mai târziu în Ungaria, creează un tablou al unei Românii de la începutul anilor 90, aflată în tranziție și guvernată de spaime. Prin perspectiva tinerei fete, pentru care transformările din societate anunță și propria maturizare, este posibilă și radiografierea obiectivă a evenimentelor politice.

Flacăra nopții-Barcelona Flamenco Ballet

Barcelona Flamenco Ballet încorporează trei stiluri de dans bine cunoscute: jazz, dans contemporan și, desigur, flamenco, iar din contopirea celor trei rezultă o prezență scenică de-a dreptul inovatoare. Sunetul metalic al pașilor de dans ne umplu trupurile și creează o stare de tensiune cu adevărat electrizantă, făcându-ne să ne întrebăm ce înseamnă, de fapt, „Flacăra nopții”?

Strălucita companie Barcelona Flamenco Ballet are o latură simbolică, aproape expresionistă, vizibilă în reflexia evocatoare a nopții. Spectacolul exprimă toate stările prin care trece un artist în seara reprezentației, de la frică la succes, redând adevărul despre viața de artist și descoperindu-ne aspectele întunecate din experiența de culise, frustrările și eforturile de auto‑îmbunătățire. Faima reprezintă dorința și ambiția supremă. Astfel, Barcelona Flamenco Ballet creează mai mult decât un spectacol de dans, o adevărată operă de artă.

Abonamente și bilete pentru Scena Digitală 

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete și abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Abonamentul pentru 1 lună costă 49 de lei și include 10 spectacole. Spectacolele pot fi vizionate oricând și de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului. Abonament pentru 3 luni este în valoare de 89 de lei și include 16 spectacole. Abonamentul pentru un an costă 299 de lei și include toate spectacolele Scenei Digitale

Bilet individual, în valoare de 30 de lei este activat în momentul introducerii codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE în termen de 30 de zile de la momentul achiziției. Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel