Data publicării:

TM2023. Agenda celor mai importante evenimente ale săptămânii

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Cultura
WhatsApp
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Timișoara - Capitală Europeană a Culturii. Iată care sunt evenimentele pe care nu trebuie să le ratezi în această săptămână. 

Capitala Europeană a Culturii TM2023 aduce în aceste zile festivaluri, expoziţii, poveşti şi patrimoniu, petreceri sau curse trăsnite pe Bega, Gala UNITER, cel mai important eveniment din lumea teatrului românesc, precedat de trei seri speciale sau deschiderea Muzeului Apei.

***
Luni seara, de la ora 20,00, Gala Premiilor UNITER revine la Timişoara, după şase ani, în Sala Mare a Teatrului Naţional (TNTm) "Mihai Eminescu", evenimentul fiind precedat de câteva zile pline pentru iubitorii de teatru.

Vineri, de la ora 16,00, la Fabrica de Decoruri a TNTm, deschisă în premieră ca spaţiu de spectacol, va bate gongul pentru "Antonin Artaud. Familia Cenci" (după Shelley şi Stendhal, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, producător Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi).

Vineri şi sâmbătă, de la ora 19,00, la Sala 2 a TNTm se prezintă "Seaside Stories" (de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goţu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, scenografia Theodor Cristian Niculae, producător Teatrul de Stat Constanţa").

CITEŞTE MAI DEPARTE PE SPECTACOLA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel