Titus Corlățean, vicepreședinte PSD: Victoria Nuland se va întâlni cu Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: mae.ro
Foto: mae.ro
Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, va sosi, marți, la București. Vizita diplomatului american face parte dintr-un mini-turneu european, pe al cărui intinerar mai sunt incluse Germania, Bulgaria și Franța. Fostul ministru român de Externe Titus Corlățean corelează vizita "firească" a Victoriei Nuland cu instalarea la Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis. Potrivit vicepreședintelui PSD, Nuland ar urma să aibă o întrevedere și cu premierul Victor Ponta.

"Eu cred că este o vizită normală, binevenită, la începutul unui nou ciclu de putere prezidențială în România, pentru că România a fost și este un aliat extrem de important al Statelor Unite în această regiune a Europei. Cred că este o vizită absolut firească - luare de contact cu noul președinte, din câte cunosc eu întâlniri cu șeful Guvernului și ministrul de Externe. Este o vizită firească, mai ales că sunt aspecte de securitate internațională importante care sunt convins că vor fi abordate", a declarat, marți, pentru DC News, liderul PSD.

Titus Corlățean a fost unul dintre decidenții români care s-a întâlnit cu Victoria Nuland în timpul precedentei vizite a oficialului american, din ianuarie 2014. Diplomatul american nu a avut la acel moment o întrevedere cu premierul Ponta, care efectua o vizită privată în Italia.

Cine este Victoria Nuland: legăturile sale cu România și scandalul care i-a zguduit cariera

"Este o vizită la un aliat, într-o țară unde instituțiile, inclusiv cele din sistemul judiciar, își fac datoria într-un registru de independență, nu văd altceva. Este o vizită care intervine, să nu uităm acest lucru, la începutul unui nou ciclu de putere prezidențială de cinci ani în România. M-aș aștepta, cu titlu personal, ca această vizită să deschidă posibilitatea unei agende bilaterale politice la nivel înalt, la nivel guvernamental.

Fostul șef al diplomației române crede că partenerii americani vor acorda o bilă albă României pentru acordul politic privind majorare bugetului Ministerului Apărării Naționale.

"În contextul ăsta, în special acest acord politic pentru garantarea unui buget pe termen mediu de 2% pentru apărare este un acord politic bun. Acest obiectiv era deja asumat de cei aflați la Putere de anul trecut, la summit-ul NATO, dar faptul că și Opoziția, deci ansamblul forțelor politice, au căzut de acord pe acest obiectiv, asta oferă predictibilitate angajamentului și sunt convins că acest lucru va fi apreciat de partea americană", a spus diplomatul român.

Victoria Nuland, la Bucureşti. Departamentul de Stat: "Urmează întâlniri cu oficiali români de rang înalt"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel