Titlurile copiilor Prințului Harry rămân un subiect fierbinte între el și Regele Charles. La ce decizie s-a ajuns
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
În ciuda scandalurilor stârnite de documentarul Netflix, Harry și Meghan ar fi fost invitați la încoronarea lui Charles/ Sursa Facebook Familia Regală
În ciuda scandalurilor stârnite de documentarul Netflix, Harry și Meghan ar fi fost invitați la încoronarea lui Charles/ Sursa Facebook Familia Regală
Titlurile copiilor Prințulu Harry, Archie și Lilibet, au fost subiect de discuție încă din timpul vieții Reginei Elisabeta, însă în prezent au ajuns aproape un tabu între tatăl micuților și Regele Charles. 

Dacă copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle vor primi titluri regale a devenit un subiect de discuție major de la moartea Reginei Elisabeta a II-a și se pare că decizia va depinde doar de Archie și Lilibet. Copiii nu au primit titluri de ”Altețele lor Regale” la naștere, spre deosebire de verii lor Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, deoarece erau strănepoții unui Monarh și prea departe în linia succesorală. Cu toate acestea, de la moartea Reginei, ei au devenit nepoții unui monarh, ceea ce înseamnă că din punct de vedere tehnic că ar trebui să aibă titluri.

Dar se înțelege că Charles și-a dorit de mult o monarhie dezintegrată și cu un număr redus de membri ai familiei regale, ceea ce înseamnă că titlurile pentru copiii Sussex au fost omise. După moartea Reginei, titlurile prințului William, ale lui Kate Middleton și titlurile copiilor lor au fost actualizate automat pe site-ul familiei regale pentru a reflecta noile lor titluri. Dar, totuși nu a existat nicio schimbare pentru Archie și Lilibet.

Potrivit expertului regal Roya Nikka, regele Charles a vorbit cu fiul său pentru a-l întreba cum vrea să fie cunoscuți copiii lui, afirmă The Mirror.

A fost discutat dacă copiii Ducelui și Ducesei de Sussex vor primi noi titluri după urcarea pe tron ​​a Regelui Charles, iar expertul este de părere că ”la moartea Reginei, copiii lui Harry, Archie și Lilibet, ca nepoți ai suveranului, au devenit în mod automat ASR, Prinț și Prințesă. Așa că au acum titlurile, dar nu au fost actualizați pe site-ul regal. Ei sunt încă „domnul Archie și domnișoara Lilibet”.

Încoronarea Camillei este înconjurată de controverse

Utilizarea controversatului diamant Koh-i-Noor în coroana Camillei ar putea aduce înapoi "amintiri dureroase" ale colonialismului britanic, au susținut oficiali ai partidului de guvernare al Indiei, scrie Daily Mail.

Controversata bijuterie urmează să apară la încoronarea Regelui Charles al III-lea, anul viitor, iar Regina Consoartă urmează să poarte la ceremonie coroana regretatei Reginei Elisabeta a II-a. Coroana este compusă din 2.800 de diamante, iar crucea din față are atașat, încă din 1937, diamantul Koh-i-Noor, de 105 de carate. Acesta provine din India și i-a fost oferit cadou Reginei Victoria de către Duleep Singh, care la acea vreme avea 10 ani. Dar acum cadoul este contestat și există apeluri în cel puțin trei țări, inclusiv în India, pentru a returna bijuteria.

Diamantul, care face parte din faimoasele bijuterii coroanei, ar putea fi înlocuit cu o altă piatră. Totuși, surse regale au insistat că nu a fost luată încă o decizie oficială. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel