Titluri de stat FIDELIS 2023 cu dobânzi avantajoase pentru donatorii de sânge
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Se depun bani la programul Fidelis 2023. Dobânzile acordate deponenților, la euro și lei, sunt extrem de avantajoase. Se acordă un ajutor suplimentar pentru donatorii de sânge.

Prima ediție FIDELIS 2023 aduce o noutate: tranșã specialã pentru donatorii de sânge. Ești donator și ai cea mai mare dobândã la titlurile de stat.
Ministerul Finanțelor se alãturã campaniei „România are sânge de rocker” inițiatã de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguinã București, prin prima ediție a Programului de titluri de stat FIDELIS din 2023.

FIDELIS 2023: perioada de desfãșurare este 27 martie – 10 aprilie

Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândã de 7,7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei.

Cine beneficiază

Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 30 septembrie 2022.

În afară de tranșa dedicată donatorilor, ediția FIDELIS care debutează pe 27 martie va conține și tranșele uzuale, respectiv:

titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și  dobânzi anuale de 6,70% și respectiv 7,35%,titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,70%, respectiv 5,80%.

Așadar, persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel