Titi Aur, verdict: Suntem prima generaţie din România care merge pe autostradă. Unora le e frică!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la photoGraph:, Pexels
Fotografie de la photoGraph:, Pexels
Titi Aur, fost pilot de raliuri şi expert în conducere defensivă, a tras o concluzie amară în cadrul emisiunii DC Conducem. Şoferii români actuali sunt prima generaţie care circulă pe autostrăzi, iar unora le este chiar teamă să circule pe astfel de şosele. 

"Suntem prima generaţie care merge pe autostradă. Nu ştim să mergem pe autostradă. Unora le este frică să meargă pe autostradă. Vedem încă multe cazuri de şoferi care merg pe contrasens pe autostrăzi. De ce se întâmplă asta? Pentru că nu au avut niciodată pregătire de mers pe autostradă. Acum 20-30 de ani, la şcoala de şoferi, nici nu se punea problema de mers pe autostradă. 

Cei care intră pe contrasens nici măcar nu înţeleg că au greşit, şi astfel să stea pe banda de urgenţă. Nu, ei merg pe partea dreaptă, adică pe banda de viteză. 

Avem atâtea situaţii care ne arată realitatea despre România, că nu ştim să mergem pe autostradă", a explicat Titi Aur la DC Conducem. 

Lucrul care ar trebui să fie obligatoriu la şcoala de şoferi

"Din punctul meu de vedere, este obligatoriu ca la şcoala de şoferi să se explice cum se merge pe autostradă. Obligatoriu ar trebui să fie şi ca, după ce ai luat permisul de conducere, să mergi cu instructorul pe autostradă, pentru câteva ore de condus. Altfel, dăm drumul la generaţii de tineri care merg doar cu 30 km/h în şcoala de şoferi şi se urcă pe autostradă la 130 km/h fără să ştie. Şi astfel, aceşti tineri şoferi intră în ceaţă. 

Atenţie! Cei care fac accidente de circulaţie nu sunt neapărat oameni needucaţi. Nu sunt nişte nebuni. Sunt oameni care au alte preocupări. Sunt medici, meseriaşi foarte buni, etc. Nu sunt antisociali sau oameni pe care societatea pe care trebuie să îi elimine. Sunt doar nepregătiţi în această zonă. Din păcate, societatea românească nu percepe o problemă în această zonă", a mai explicat specialistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel