Titi Aur, soluția pentru fluidizarea traficului în București / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Titi Aur a spus care este soluția pentru a avea un trafic mult mai fluid și mai eficient în București.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, expertul în siguranță rutieră Titi Aur și jurnalistul Florin Răvdan au discutat despre blocare intersecțiilor, în special în București, de către șoferii care aleg să treacă la semafor când au verde, chiar dacă nu au unde să meargă mai departe.

„Am văzut la Piața Victoriei, foarte des, șoferi venind dinspre Kiseleff, cu intenția de a face stânga spre Ștefan cel Mare, la acea serie de trei semafoare, cu acele spații de mai vin și alții printre, cum se blochează tot timpul pentru că cei care merg înainte, dacă au verde, nu contează, iar semaforul îi prinde pe roșu în mijlocul intersecției. În față e ocupat că și ăia au roșu, iar în spate nu mai ai unde să dai și cei care vin să treacă printre, nu mai au pe unde“, a remarcat jurnalistul Florin Răvdan în emisiunea „De Ce Conducem“.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Micile „insule“ instalate pe șosea care îi încurcă pe șoferi. Titi Aur a explicat rolul lor

„Aici e o treabă și de conducere defensivă, și de politețe. Pe stradă trebuie să respecți reguli de circulație, reguli de conducere defensivă și reguli de bun simț. De ce să te bagi să blochezi intersecția când nu ai unde să te duci?!

Este foarte adevărat că uneori se întâmplă să intre altcineva și să îți ocupe locul, dar eu prefer să se întâmple asta decât să fiu eu cel care stă și blochează intersecția“, a punctat Titi Aur.

„Dacă văd că sunt trei mașini la semafor pe roșu și eu nu am unde să mă duc decât în mijlocul intersecției, chiar dacă am verde, cu ce mă ajută?“, s-a întrebat retoric Florin Răvdan.

„La un moment dat se face verde pentru celălalt și tu stai și te uiți la el cum l-ai blocat și tot așa. E o treabă de politețe și dacă am decreta și toți șoferii din București ar respecta cele trei feluri de reguli, de circulație, de conducere defensivă și de politețe, am avea surpriza că am circula mult mai repede și mult mai bine. Nu s-ar mai bloca intersecțiile. Din păcate, fiecare are impresia că dacă se duce un pic mai repede în intersecție a câștigat. Nu a câștigat, ci doar a blocat intersecția și altul îl blochează pe el și tot așa. La un moment dat poți să ajungi să te blochezi singur. Sunt situații în care te auto-blochezi“, a conchis Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel