Titi Aur: Cele mai importante două reguli atunci când traversezi / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Titi Aur, expert în siguranță rutieră, a spus care sunt regulile pe care trebuie să le respecte pietonii care vor să traverseze.

Titi Aur a fost invitat la emisiunea „De Ce Conducem“, la DC News, unde a spus care sunt cele mai importante lucruri pe care pietonii trebuie să le facă atunci când vor să traverseze.

„Când treci strada este obligatoriu să o faci pe la trecerea de pietoni, pe verde, dacă e semafor, dar și mai obligatoriu și mai important sunt următoarele două lucruri:

În primul rând, să te uiți că au oprit șoferii. Faptul că ești pe trecerea de pietoni și șoferul va fi considerat vinovat nu te ajută cu nimic pe tine, ca pieton, după ce te-ai ales cu piciorul rupt sau ai rămas invalid pe viață.

În dl doilea rând, mai ales când vorbim de mașini mari, privirea trebuie să ți se intersecteze cu privirea șoferului.“, a spus Titi Aur.

„Și la pietoni apare acel confort ca la șoferii profesioniști?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

„Apare o presupunere, undeva în subconștient, că nu ți se poate întâmpla nimic. Mizezi pe faptul că ești pe trecerea de pietoni, că ai trecut în fiecare zi pe aceeași trecere, că ești în cartierul tău. Foarte rar i se poate întâmpla unui pieton să se ducă într-o zonă străină și să traverseze fără să se asigure. De obicei se întâmplă în zona de acasă, pentru că acolo te simți în siguranță.

Pe oricine dacă iei în altă zonă, probabilitatea să existe astfel de comportamente este foarte mică, pentru că ești străin și ești mult mai atent. Când ești în zona ta, e la fel ca la accidente. Multe se întâmplă în zona în care circuli mereu, pentru că acolo subconștientul tău spune că nu ți se întâmplă nimic, iar când apare acea situație, te surprinde!“, a spus Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel