Știrile TVR au găsit familia unui copil dispărut acum 27 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Luni, Claudiu Lucaci, șeful departamentului de știri de la TVR, a vorbit în exclusivitate despre cazul unui copil dipărut în urmă cu 27 de ani. În cadrul știrilor de la TVR, românii au putut afla întreaga poveste.

Băiatul a dispărut în 1988 din Bucureşti. A fost găsit şi internat într-un orfelinat, sub un alt nume. În 1996, el a fost înfiat de o familie din Italia. Cristian a apelat la ajutorul Televiziunii Române pentru a-şi găsi părinţii, pe care nu i-a mai văzut de 27 de ani. Iar Ştirile TVR au reuşit să-i găsească familia.

În ziua în care băiatul lor a dispărut, părinţii l-au căutat înnebuniţi pe străzi. Au mers şi la miliţie, şi la casele de copii.

Cazul a rămas nerezolvat. 27 de ani. Viorel a fost internat într-un orfelinat, sub numele "Cristi". În 1996 a fost dat spre adopţie internaţională. Părinţii l-au crezut pierdut pentru totdeauna. Însă el a avut curajul să îi caute, să-şi spună povestea şi să trimită poze cu el, din copilărie, în speranţa că ei îl vor recunoaşte.

VEZI ȘI: ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI, știrile TVR. Claudiu Lucaci, despre un caz incredibil rezolvat

Într-un alt colţ din Bucureşti, tatăl lui Nica Viorel priveşte pozele cu emoţie şi cu mândrie.

Potrivit şefului Serviciului Urmăriri din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, este nevoie de un test ADN. "Peste 90% sau poate chiar 99%, este vorba de una şi aceeaşi persoană. Adică, dispărutul nostru, Nica Viorel, cu copilul din Italia, actualmente tânărul din Italia", confirmă cms-şef Adrian Dumitrescu, scrie TVR.

Timp de 27 de ani, părinţii lui Nica Viorel nu au ştiut nimic despre copilul lor. Acum, pentru a-l revedea, ei trebuie să aştepte doar rezultatul expertizei genetice. O formalitate, aşa cum spun şi specialiştii.

Cazul acestui copil dispărut, care, cu ajutorul reporterilor de la Știrile TVR, şi-a regăsit familia după 27 de ani, demonstrează că nu este niciodată prea târziu să cauţi adevărul. Trebuie doar să crezi şi să ai curaj.

Campania "În căutarea adevărului"

Crime rămase nerezolvate şi dispariţii în împrejurari suspecte, peste care se aşază uitarea. Cazuri condamnate să rămână, pentru totdeauna, un mister. Printre hârtiile din aceste dosare pierdute sunt însă poveştile de viaţă ale unor oameni. Destinele unor familii care încă mai caută, deznădăjduite, adevărul.

Nu există crime perfecte, ci doar anchete imperfecte. TVR vă invită în căutarea adevărului, într-o nouă campanie a Ştirilor TVR.

Și dumneavoastră puteţi să vă alăturaţi demersului. Dacă aveţi orice informaţie legată de un caz prezentat, ne-o puteţi semnala pe e-mail, la adresa [email protected].

"Campania pe care noi o facem se numește "ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI" și se referă nu doar la copiii dispăruți, ci la toate cazurile misterioase de persoane dispărute fie pentru că nu se știe unde sunt, fie că pentru că au fost omorâte și nu se știe cine este autorul faptei. Campania încearcă să îi convingă pe cetățeni să participe la oferirea de indicii relevante autorităților, dar prin intermediul știrilor TVR asftel încât să fie descoperiți și autorii necunoscuți ai unor crime. (...) Cazul pe care îl vom prezenta în această seară l-am rezolvat prin forțe proprii. Nu ne-a dat nimeni niciun indiciu, dar cu atât mai mult este straniu că autoritățile nu au reușit să-i găsească părinții în 27 de ani", a spus Claudiu Lucaci pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel