Știrile dimineții - sinteză sport, 5 septembrie
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Vă prezentăm cele mai importante știri din sport, pe scurt, de azi, miercuri, 5 septembrie.

* Singura noutate din echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Polonia, anunţat marţi de căpitanul nejucător Gabriel Trifu este Bogdan Ionuţ Apostol, care ocupă locul 598 în clasamentul ATP de simplu. Pentru întâlnirea cu Polonia, din turul al treilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a competiţiei, meci care va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 15-16 septembrie, au mai fost convocaţi Marius Copil (locul 82 ATP la simplu), Adrian Ungur (675 ATP la simplu), Horia Tecău (15 ATP la dublu) şi Florin Mergea (539 ATP la dublu).

* Tenismenii români Bogdan Ionuţ Apostol, convocat în premieră la echipa de Cupa Davis, şi Călin Manda s-au calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului de la Braşov, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Apostol, al treilea favorit, a dispus cu 6-3, 6-2 de elveţianul Riccardo Maiga, în timp ce Manda a produs surpriza zilei, câştigând cu 6-3, 3-6, 6-4 în faţa principalului favorit, italianul Dante Gennaro. Alţi trei români au pierdut în prima zi, Bogdan Borza, Andrei Ştefan Apostol şi Alexandru Vasile Manole.

* Perechea româno-croată Raluca Olaru/Franko Skugor a fost învinsă de cuplul polonezo-croat Alicja Rosolska/Nikola Mektic, cu 7-6 (5), 6-4, marţi, la New York, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt la turneul de tenis US Open, ultimul de Mare Şlem al anului. Olaru şi Skugor s-au înclinat după o oră şi 29 de minute.

* Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului ITF de la Montreux (Elveţia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, după ce a dispus cu 4-6, 6-2, 6-3 de elveţianca Simona Waltert. Românca (20 ani, 256 WTA), care a obţinut victoria după o oră şi 56 de minute, a transformat doar 5 din 20 de mingi de break create, în timp ce Waltert (17 ani, 518 WTA) le-a fructificat pe toate trei de care a beneficiat.

* FC Viitorul Constanţa, campioana României la juniori Under-19, va juca în primul tur al Youth League, ruta campioanelor, cu reprezentanta Croaţiei, Dinamo Zagreb, a anunţat clubul patronat de Gheorghe Hagi pe site-ul său, după tragerea la sorţi de marţi de la Nyon. Prima manşă este programata pe 3 octombrie la Ovidiu, iar returul pe 24 octombrie la Zagreb.

* Răzvan Marin, mijlocaşul român al lui Standard Liege, este în scădere de turaţie în debutul acestui sezon, remarcă site-ul walfoot.be, în condiţiile în care nici echipa sa nu a avut evoluţii prea bune, fiind învinsă clar de Ajax Amsterdam în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor şi cedând în ultima etapă pe terenul modestei Eupen, după ce a condus aproape tot meciul. Standard trebuie 'să-l regăsească pe Marin', scrie site-ul.

* Naţionala feminină de fotbal a României a fost învinsă categoric de formaţia Portugaliei, cu scorul de 5-1 (2-1), marţi seara, la Felgueiras, în ultimul său meci din Grupa a 6-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2019. Tricolorele au deschis rapid scorul, prin Mara Bâtea (3), dar echipa gazdă a marcat apoi de cinci ori, Ana Leite (30, 53) şi Diana Silva (59, 90) reuşind duble, la care s-a adăugat autogolul Melindei M. Nagy (42). România a încheiat pe penultimul loc în grupă după această înfrângere.

* FC Argeş a terminat la egalitate cu ACS Energeticianul, scor 0-0, marţi seara, pe Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti, într-o partidă din etapa a cincea a Ligii a II-a de fotbal. FC Argeş rămâne neînvinsă în acest campionat, alături de Sportul Snagov şi Chindia Târgovişte.

* Naţionala de rugby Under 20 a României va întâlni, miercuri, în cel de-al treilea meci la World Rugby U20 Trophy, reprezentativa Hong Kong, confruntarea urmând să aibă loc de la ora 19,00, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti. Pentru această partidă, staff-ul tehnic a stabilit primul XV, în care se regăsesc 4 jucători de la CSM Bucureşti, 3 de la SCM Buzău, 2 de la U Cluj şi câte un jucător de la CSA Steaua, Timişoara Saracens, CT Dinicu Golescu, CS Olimpia, CSS 2 CNE Baia Mare şi RC Bârlad.

* ASC Corona Braşov a surclasat-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 7-1 (3-0, 1-1, 3-0), marţi seara, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, într-un meci din Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă. Gergo Biro, Daniel Trancă (2), Mikael Lidhammar (3) şi Zoltan Molnar au marcat golurile echipei de sub Tâmpa, în timp ce pentru Steaua a punctat Evgheni Limanski.

* Campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe o va întâlni pe CSM Târgovişte în prima etapă a Ligii Naţionale de baschet feminin, Grupa valorică A, potrivit ţintarului stabilit marţi la sediul Federaţiei Române de Baschet. Pe 6 octombrie, în prima etapă vor mai avea loc meciurile CS Universitatea Cluj - CS Ţara Bârsei 2011 Braşov şi CSM Satu Mare - FCC ICIM CSB Arad.

*  CSM CSU Oradea, campioana României la baschet masculin, a învins formaţia maghiară Alba Fehervar cu scorul de 100-76 (26-28, 28-16, 22-8, 24-24), marţi, la Szekesfehervar, într-un meci de pregătire, potrivit site-ului oficial al clubului de pe Crişul Repede. Sean Barnette a totalizat 19 puncte şi 8 recuperări, Arturas Valeika a contribuit cu 15 puncte, 9 recuperări, Bobe Nicolescu a avut 11 puncte, iar Vaidas Kariniauskas a reuşit 11 puncte şi 5 pase decisive. De la gazde s-a remarcat Allerik Freeman, cu 18 puncte.

* Echipa masculină de baschet BCM U FC Argeş Piteşti a obţinut două victorii categorice în meciurile amicale susţinute cu CSO Voluntari, potrivit paginii de Facebook a clubului din Trivale. Marţi, în a doua partidă, BCM U FC Argeş Piteşti a dispus de formaţia ilfoveană cu 116-77 (32-27, 31-15, 24-19, 29-16). De la învingători s-au remarcat I. Siriscevic 26 puncte, M. Jeremic 20 p, 6 recuperări, M. Korniienko 18 p, 10 rec, Tudor Gheorghe 14 p, J. Person 8 p, 7 pase decisive etc.

* Jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens, campioana en titre, a fost învinsă de letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 19, cu 6-2, 6-3, marţi, la New York, în sferturile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului. Sevastova a devenit prima letonă care atinge semifinalele turneului de la Flushing Meadows, aceasta fiind totodată prima semifinală de Grand Slam pentru numărul 18 mondial.

* Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, venit în această vară la Juventus Torino, este cel mai bine plătit jucător din Serie A, a anunţat La Gazetta dello Sport, care a publicat marţi o listă a salariilor fotbaliştilor din Serie A. Cristiano Ronaldo are un salariu anual net de 31 milioane de euro. Juventus l-a transferat pe starul portughez de la Real Madrid în schimbul sumei de 117 milioane euro.

* Politica nu trebuie amestecată cu fotbalul, a declarat pentru AFP preşedintele Federaţiei germane (DFB), Reinhard Grindel, care este sub presiune după afacerea care l-a făcut pe Mesut Ozil să se retragă de la echipa naţională. Ozil şi coechipierul său Ilkay Gundogan, ambii de origine turcă, au dat naştere unei polemici cu trei săptămâni înaintea Cupei Mondiale, când s-au întâlnit cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi s-au fotografiat cu acesta. Cei doi jucători au fost ţinta a numeroase critici, iar Ozil a anunţat după Mondial că se retrage de la naţională, deoarece a fost victima 'rasismului şi lipsei de respect'

* Ciclistul italian Elia Viviani (Quick-Step) a câştigat marţi etapa a 10-a a Turului Spaniei, desfăşurată pe traseul Salamanca - Fermoselle (177 km). Viviani a fost cronometrat cu timpul de 4:08:08, el fiind urmat de slovacul Peter Sagan (Bora) şi de un alt italian, Giacomo Nizzolo (Trek), care au trecut linia de sosire în acelaşi timp cu învingătorul.

* Oficialii clubului englez de rugby Leicester Tigers au anunţat că australianul Matt O'Connor nu mai este antrenorul echipei, anunţul fiind făcut la două zile după înfrângerea categorică (6-40) în faţa fostei campioane Exeter Chiefs, în prima etapă a noului sezon din Premiership. Conform reprezentanţilor grupării, irlandezul Geordan Murphy, care a câştigat opt campionate cu tigrii în perioada anilor 2000 ca jucător, va prelua echipa ca interimar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel