Ce ar face Țiriac dacă ar fi prim-ministru. ”Folosim bani doar ca să supraviețuim”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Măsurile necesare pentru a ajuta sportul românesc nu pot veni în condițiile unei subfinanțări crase, subliniază Ion Țiriac, într-un interviu de miercuri.

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a fost solicitat să explice, într-un interviu Agerpres, ce măsuri ar lua pentru sportul românesc, în cazul în care ar ocupa funcția de prim ministru:

”Sportul românesc ar fi foarte uşor de ajutat. Nu avem de inventat nici mingea de tenis, nici aia de fotbal şi apa din bazinul de nataţie. E foarte adevărat că nu avem o bază materială pentru aşa ceva, dar şi baza asta precară pe care o avem nu o folosim ca lumea. Adică noi folosim nişte bani numai ca să supravieţuim. Iar cu asta nu se poate nici investi, nici termina. Şi atunci ar trebui să faci ceva la sportul de masă în primul rând. După care să spui că după următorii 8 ani eu nu am nicio pretenţie, pot să pierd două cicluri olimpice, dar uite cum cresc. Şi avem exemple... uite la Doha, Qatar, e adevărat, un emirat cu bani fără sfârşit, dar a făcut din sport prima prioritate. Iar după 15 ani câştigă campionatul Asiei la cluburi, Qatar care nu avea fotbal deloc”, a explicat fostul mare tenismen român.

Vedem ce va fi...

”Să ne uităm la maghiari, a spus (Viktor) Orban că sportul e prioritatea lui numărul 1, pentru că e sănătate, e şi învăţământ, sunt de toate. Şi se vede peste tot, la tenis maghiarii nu existau. Iar acum au 3-4 fete în primele 100, dar bune, nu numărul 99 sau 98. Au şi 2-3 băieţi care vin acum şi au juniori fără de sfârşit. Au campionate, au evenimente... şi nu numai la tenis. Au făcut Campionate Mondiale de înot, fac acum Campionatul Mondial de fete la tenis, adică Fed Cup. Însă trebuie să şi vrea cineva. La sport trebuie să fie cineva... (n.r. - fost sportiv) Şi am încercat, dar, cu tot respectul şi dragostea pentru fetele astea două care nu puteţi să vă închipuiţi ce mi-au făcut mie la Sydney, şi Szabo şi Lipă. Dar ele au fost prea timide când au fost la minister acolo. Am rugat-o şi pe Szabo... i-am spus: "Mică, aşa cum eşti tu, urcă-te pe masă". Nu poate să trăiască sportul şi tineretul cu 0,020 şi nu ştiu cât la sută. Nu ai cum. Mai bine ne luăm la revedere de la toată lumea şi vedem ce va fi. Dar speranţa moare ultima şi tot sper că de mâine începând poate vine altcineva care poate ne duce mai departe”, a mai declarat Ion Țiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel