Știri economice. Cele mai importante mutări pe piața economică din România
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Codul Economic
Codul Economic
Ministerul de Finanțe nu a reușit plasarea integrală de emisiuni de stat, atacurile cibernetice se vor intensifica, iar țara noastră a importat în acest an o cantitate mai mare de gaze. Iată principalele știri economice ale zilei:  

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu a reuşit, luni, să plaseze integral emisiunea de titluri de stat pe cinci luni programată şi a atras doar 356 de milioane de lei, la un randament mediu de 0,76%. Valoarea emisiunii a fost de 800 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte totale aproape de această sumă. 

Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci SIF-uri a fost de 7 miliarde lei, în noiembrie, în scădere cu 0,3% comparativ cu luna precedentă, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF)

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a dezbătut şi adoptat în Consiliul Consultativ planul de acţiuni pentru anul 2017, iar printre cele mai importante proiecte se află acţiunile ce vizează aplicarea efectivă a prevederilor noii legi a infrastructurii, cu scopul de a reduce costurile instalării reţelelor de bandă largă în România, a anunţat luni instituţia într-un comunicat de presă. 

Numărul de atacuri cibernetice prin dispozitive inteligente ar putea creşte şi va conduce la blocarea activităţii unor servicii online folosite frecvent precum site-uri de ştiri, reţele de socializare sau magazine online, anul viitor, se arată într-un comunicat de presă al Bitdefender. 

România a importat, în primele 10 luni din 2016, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 620.900 tone echivalent petrol (tep), cu 720,2% (545.200 tep) mai mare faţă de cea importată în perioada similară din 2015, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică /INS/.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel