Tiranul care trebuie oprit cu orice preț! Părintele Vasile Ioana: Suntem la televizor, dar trebuie să o spunem!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Părintele Vasile Ioana a vorbit despre violența în familie. A arătat că omul violent, tiranul casei , trebuie oprit cu orice preț! Asistăm prea des la scene de violență fără să intervenim și asta ne transformă în complici, vinovați pentru pasivitatea și l
Părintele Vasile Ioana a vorbit despre violența în familie. A arătat că omul violent, tiranul casei , trebuie oprit cu orice preț! Asistăm prea des la scene de violență fără să intervenim și asta ne transformă în complici, vinovați pentru pasivitatea și lașitatea noastră! Haideți sa punem STOP violenței de orice fel! Acesta este îndemnul părintelui Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București.
Părintele Vasile Ioana a vorbit despre violența în familie. A arătat că omul violent, tiranul casei, trebuie oprit cu orice preț!  Asistăm prea des la scene de violență fără să intervenim și asta ne transformă în complici, vinovați pentru pasivitatea și lașitatea noastră! Haideți sa punem STOP violenței de orice fel! Acesta este îndemnul părintelui Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București.

Imagini de-a dreptul îngrijorătoare au fost surprinse într-un sat de lângă Suceava. Un tată și-a bătut fiul în cel crunt mod posibil. La un moment dat, copilul este lovit cu un băţ peste picioare şi deşi îşi imploră tatăl să se oprească, bărbatul este de neînduplecat. Lacrimile micuţului nu l-au impresionat. Din contră, a continuat să-și lovească propriul copil cu bestialitate.

Părintele Vasile Ioana a vorbit despre cazurile de violență în familie care sunt din ce în ce mai dese.

”În vremurile acestea grele pentru toți, iese în față caracterul omului și nivelul său de educație. Oamenii care au un nivel precar de educație folosesc violența ca o ultimă soluție de închidere a unei probleme. În loc să se confrunte cu problema, ei vor să închidă o problemă în felul acesta. Bătaia nu este ruptă din Rai! Bătaia este ruptă din neputința unui individ să-și educe copilul prin arta dialogului, prin cuvânt frumos, educație autentică, argumente și asumarea educației!

Cumva, tot acest nivel de violență are câteva cauze. Pandemia a apăsat greu pe oameni. Mulți se duc la psihiastri, psihologi, mulți vin la biserică pentru că simt nevoia să vorbească, să se exprime. Oamenii au stat mai mult în casă și, unii cu alții, și-au scos tot răul afară. Mai este ceva: suntem la televizor, dar trebuie să o spunem: este multă violență și pe TV! În momentul în care se promovează violența, la ce poți să te aștepti? Multă energie negativă, ură, cuvinte urâte, injurii, judecata aspră. Asistăm toți pasivi la violență fără să facem nimic. Stop violenței! Nu este în regulă să continuăm așa. Este și cumva o violență moștenită.

O primim de la străbunii noștri. Bătaia este ruptă din Rai e o vorbă din popor care sigur nu are legătură cu Biblia, dar mai este ceva: cumva în popor se spunea că stăpânești copilul prin aceste corecții. Nu este în regulă, nu suntem medievali! În aceste timpuri moderne, trebuie să oprim lanțul de violență.

Violența este ceva foarte grav care distruge caracterul copilului pentru totdeauna. Copilul primește violența ca pe un scenariu de viață. Dacă vede că prin bătaie se rezolvă lucrurile, va face și el așa mai târziu”, a zis părintele Vasile Ioana la PRO TV.

VEZI ȘI: STOP violenței! Părintele Vasile Ioana, soluții pentru a ne stăpâni furia: Am lucrat ani de zile la ele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel