Tiramisu, rețeta originală. Cum se prepară, de fapt. Este delicios!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tiramisu, rețeta originală. Cel mai iubit desert italian este prezentat în tot felul de variante, însă reţeta originală face furori. Se pregăteşte uşor şi te cucereşte pe loc.

Tiramisu, rețeta originală. INGREDIENTE CREMĂ

500 g mascarpone
5 ouă cât mai proaspete
120 g zahăr
un pachet pişcoturi

Tiramisu, rețeta originală. INGREDIENTE PENTRU SIROPUL DE CAFEA

700 ml espresso
3 linguri cremă de whiskey
esenţa de vanilie
3 linguri de zahăr

Vezi și: Dieta cu lămâie și țelină. Slăbești în timp record și sănătos

Tiramisu, rețeta originală. MOD DE PREPARARE


Tiramisu, rețeta originală. Prepara espresso, lasă-l să se răcească şi amestecă-l cu cremă de whiskey, cu esenţă de vanilie şi zahărul. Amestecul se lasă a frigider. Separă ouăle cu atenție. Bate albuşurile până când devin o spumă tare şi pufoasă.

Tiramisu, rețeta originală. Bate gălbenuşurile cu zahărul separat, până când se deschid la culoare şi îşi măresc puţin volumul, scrie retetepractice.ro. Adaugă mascarpone şi bate-l la viteza medie pentru 5-6 minute. Incorporează albuşul treptat în amestecul de gălbenuşuri folosind o spatulă, cu mişcări de jos în sus.

Vezi și: ZODIA care are parte de un mare CÂȘTIG. Astrolog DCNews: Mă veți pomeni

Tiramisu, rețeta originală. Într-o tavă înaltă, pune un strat de ~0.5 cm de cremă. Trece rând pe rând pişcoturile prin cafea, apoi pune-le peste cremă. Nivelează un alt strat de cremă, cam jumătate din cantitatea rămasă, şi repetă blatul de pişcoturi, de data aceasta în direcţia opusă faţă de cum le-ai aranjat pe primele. Pune ultimul strat de cremă, pudrează întreaga suprafaţă cu cacao din abundenţă şi lasă prăjitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel