Tiramisu la pahar, reţeta "pe fugă"
Nu ai timp să faci un tiramisu la tavă? Nu-i nimic? Poţi încerca varianta rapidă, la pahar.
Iată o rețetă simplă pentru tiramisu la pahar:
Ingrediente:
200 g biscuiți savoiardi (pişcoturi de şampanie)
250 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă
3 linguri zahăr pudră
3 ouă
1 ceașcă de cafea espresso răcită
cacao pudră pentru decor
Instrucțiuni:
Într-un bol, separați gălbenușurile de albușuri. Mixați gălbenușurile cu zahărul pudră până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați mascarpone la compoziția de gălbenușuri și amestecați până când obțineți o cremă omogenă.
Într-un alt bol, mixați albușurile până devin spumoase și se formează vârfuri moi.
În corpul cremei de mascarpone, adăugați treptat albușurile bătute spumă, amestecând ușor de jos în sus pentru a păstra aerul în compoziție.
Într-un alt bol, bateți smântâna pentru frișcă până devine puțin mai groasă. Adăugați-o la compoziția de mascarpone și ouă, amestecând ușor până la omogenizare.
Într-un pahar sau recipient individual, așezați un strat de biscuiți savoiardi înmuiați rapid în cafea espresso.
Peste stratul de biscuiți, adăugați un strat generos din compoziția de mascarpone.
Repetați stratul de biscuiți și de cremă până umpleți paharul.
La final, presărați cacao pudră peste stratul de cremă.
Repetați procesul pentru fiecare pahar.
Acoperiți paharele cu folie de plastic și lăsați-le la frigider cel puțin 2-3 ore (sau peste noapte) pentru a se răci și a se întrepătrunde aromele.
Serviți tiramisu la pahar rece, direct din frigider, ca desert delicios și răcoritor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News