Ținuta lui Iohannis la Ziua Marinei. "Nu mai sunt necesare alte comentarii..." - FOTO în galerie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Ținuta lui Klaus Iohannis aleasă pentru Ziua Marinei a fost comentată și criticată de specialiștii în domeniu. 

v"S-a comentat mult azi despre smokingul alb pe care l-a purtat președintele la primele ore ale dimineții de 15 august 2021... Situația este simplu de descris și explicat. Smokingul este o piesă vestimentară obligatorie din categoria ținutelor semi-formale, mai precis parte din ținuta Black Tie. O altă ținută semi-formală este Morning Coat. Dacă cea din urmă este o ținută care se poartă în timpul zilei la evenimente organizate în stilistică britanică, ținuta Black Tie este specifică exclusiv evenimentelor organizate seara.

Smokingul poate fi alb numai în cazul în care evenimentul este organizat în aer liber în serile de vară sau în zone geografice cu climă caldă. (detalii în capitolul III, secțiunea 11, §3. Ţinutele semi-formale și cele formale din volumul Protocol și etichetă diplomatice). Purtarea acestor două ținute în alte momente decât cele cărora le sunt destinate nu poate fi decât ridicolă. Președintele nostru, însă, a ales să poarte această ținută la un eveniment desfășurat dimineața. Nu cred că mai sunt necesare alte comentarii...Tot ce pot să fac este să îi arăt care este contextul și atitudinea cu care această ținută trebuie purtată. Mă ajută în acest sens Humphrey Bogart, imaginea fiind din filmul Casablanca, 1943", scrie pagina de Facebook "Protocol și etichetă diplomatice".

Vezi cum s-a îmbrăcat președintele, în galeria foto de mai sus.

"Nu este neapărat potrivită"

"Este un eveniment elegant, este o gală. Structura pe care a construit ținuta nu este neapărat potrivită. Într-adevăr, poartă papion. Dacă își dorea o ținută de gală, dar adaptată unui eveniment de zi legat de marină, putea să fie o ținută cu sacou alb, nu un dinner jacket (trad.: - sacou pentru cină), că ceea ce poartă acum este un dinner jacket alb. Putea fi purtat acest dinner jacket cu un pantalon bleumarin și eventual un papion, dar aș fi pus mai bine o eșarfă. Să zicem că ar fi mers și un papion bleumarin, cumva adaptat la culorile marinei. Această variantă de alb-negru este mult mai potrivită la o invitație de covor roșu, de exemplu", a spus Adina Buzatu pentru DCNews.

Vezi AICI comentariul complet al Adinei Buzatu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel