Tinerii arestați în Danemarca pentru că și-ar fi ”scuturat” bebelușul au primit decizia: Sunt nevinovați. ”Statul danez va trebui să plătească pentru această dramă”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto captură postare Robert Sighiartău
foto captură postare Robert Sighiartău
Ei au stat două luni la închisoare, iar bebelușul lor a stat 6 luni fără părinți. 

”Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetățeni români, părinți tineri, erau acuzați că au provocat sindromul bebelușului scuturat propriului copil? Foarte mulți îmi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez să greșească.

Ei bine... Sorana și Ionuț au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform faptului că sunt NEVINOVAȚI de toate acuzațiile care li s-au adus.

Din nefericire, Mati a stat 6 luni fără părinți și ei doi au stat în închisoare 2 luni, pe nedrept.

Adevărul, în final, învinge minciuna. Statul danez va trebui să plătească pentru această dramă. Și nu e singura...” a scris liberalul Robert Sighiartău, pe Facebook. 

Sorana şi Ionuţ Rotundu fuseseră reținuți sub suspiciunea că și-ar fi agresat bebelușul. Ei erau rezidenți în Danemarca unde au ajuns, în luna februarie a anului trecut, cu bebelușul la spital. Copilul avea doar o lună și a fost internat cu hemoragie intracraniană. În urma acestei constatări, părinții au fost arestați preventiv, fiind duși în centre de detenție diferite. Medicii au fost cei care au cerut ajutorul poliției, suspectând o posibilă agresiune. 

În luna iulie, bebelușul a fost adus în țară, în grija bunicilor materni. În Danemarca, copilul a fost supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel