Tineri reținuți după ce ar fi incendiat o locuință. Prejudiciu de zeci de mii de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Doi tineri, de 21 și 26 de ani, au fost reținuți de oamenii legii, ei fiind suspectați că ar fi incendiat o locuință. 

Doi tineri din municipiul Botoşani, suspectaţi că au incendiat o locuinţă, au fost reţinuţi marţi de poliţişti, scrie Agerpres. 

"Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unei tinere de 21 de ani şi al unui tânăr de 26 de ani, ambii din municipiul Botoşani, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi complicitate la distrugere. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că cei doi, în data de 23 iulie a.c., ar fi procurat împreună lichid inflamabil şi ar fi incendiat interiorul unui imobil, aparţinând persoanei vătămate", se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Prejudiciu de zeci de mii de euro



Conform aceleiaşi surse, prejudiciul cauzat prin incendiere se ridică la 35.000 de euro.

Anterior, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie la domiciliile suspecţilor, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri care ar putea constitui probe în dosar.

După ce au fost audiaţi, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbat din Botoșani, amendat de jandarmi pentru că avea la stână 15 câini

Doi bărbaţi care au fost depistaţi de jandarmi în timp ce erau cu câini ogari pe fondurile de vânătoare Dângeni şi Brăeşti au fost amendaţi, unul dintre ei fiind sancţionat inclusiv pentru faptul că avea la stână 15 câini, dintre care doar unul legat, mai scrie Agerpres. 

Conform datelor comunicate, luni, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Botoşani, cei doi botoşăneni au de achitat amenzi însumând 10.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

"Cei doi au fost depistaţi de jandarmi pe fondurile de vânătoare Dângeni şi Brăeşti cu câini ogari, faptă de natură contravenţională care poate fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 6.000 de lei. De asemenea, unul dintre bărbaţi a fost amendat şi pentru că avea la stână 15 câini, din care doar unul era legat, în condiţiile în care numărul admis de lege pentru însoţirea turmelor este de maxim trei câini în zona de câmpie, patru în zona de deal şi şase în zona de munte, dacă turma nu are mai mult de 300 de animale. Paza stânelor se poate asigura cu un număr nelimitat de câini doar dacă aceştia sunt ţinuţi în ţarcuri special amenajate în acest scop", menţionează sursa citată.

În cadrul acestor misiuni, jandarmii au cooperat cu reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Botoşani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel