Tinerele sunt ispitite să folosească medicamente neautorizate pentru a avea un corp „în standarde”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Kylie Jenner. Foto: Instagram
Kylie Jenner. Foto: Instagram
Mii de femei din toată lumea folosesc un stimulent interzis în Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie pentru a se plia pe standardele de frumusețe promovate de vedetele mondiale.

Conform BBC, femeile sunt în căutarea unei conformații cu șoldurile și coapsele late, dar să fie și slabe în același timp. Altou, o tânără de doar 19 ani, lucrează ca model și trebuie să se plieze pe standardele impuse de vedete. „Să fii așa înseamnă să ai o talie subțire și un fund mare”, spune una dintre tinerele intervievate de jurnaliștii britanici.

Stimulentul, numit Apetamin, este un medicament care stimulează pofta de mâncare și este promovat pe rețelele de socializare drept soluția rapidă de a avea un corp „clepsidră” precum cel al lui Kim Kardashian, Kylie Jenner sau Cardi B. Totuși, autoritățile de reglementare fac campanie împotriva sa. „Apetamin este un medicament neautorizat care nu trebuie comercializat, furnizat sau promovat fără o licență. Folosirea medicamentelor neautorizate poate avea consecințe serioase”, a transmis MHRA, organul de reglementare britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel