![](https://media.dcnews.ro/image/202405/w670/timm2024-header_11049200.jpg)
Peste 120 de IMM-uri care prestează servicii și realizează produse pentru industria HoReCa au participat la evenimentul găzduit în incinta Pavilionului Expozițional Constanța, ȋn perioada 23-25 mai.
TIMM 2024 HoReCa a oferit firmelor oportunități de prezentare și promovare în cadrul expoziției, deschisă atât companiilor din domeniu, cât și publicului larg.
'Este a doua ediție a Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii ȋn Constanța, sunt peste 120 de companii care expun pentru industria HoReCa de pe litoralul românesc. Am avut prima ediție ȋn toamnă, pentru că am considerat că e bine să ne pregătim, ca omul gospodar, să ne facem sania vara și carul iarna. Suntem din nou, ȋmpreună, ȋn Constanța, la Târg, pentru că ne-au cerut-o chiar antreprenorii din Constanța. Intenția noastră, a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, este să ȋi sprijinim pe cei care expun, pe cei care sunt prezenți, ca antreprenori, pe litoralul românesc, pentru a avea servicii mai bune și mai ieftine, pentru turiștii din România și cei din străinătate', a declarat Radu Ștefan Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului.
Alături de echipa Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului au fost prezenți la Târg și membri ai corpului diplomatic din Elveția, Turcia, Vietnam, Azerbaijan, și Serbia.
La TIMM 2024 HoReCa au participat furnizori de produse și servicii conexe HoReCa, precum producători de echipamente profesionale, ambalaje, mobilier, prestatori de servicii de curățenie și amenajări, furnizori de produse alimentare, companii de HR etc.
Ca și la edițiile anterioare ale Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, companiile aplicante au beneficiat de prezență gratuită la eveniment. În plus, fiecare participant a primit o sumă forfetară în valoare de 2.500 de lei, destinată acoperirii cheltuielilor destinate deplasării şi cazării.
În cadrul workshop-urilor, seminariilor și meselor rotunde, au fost dezbătute și analizate provocările specifice cu care se confruntă industria HoReCa din România în 2024.
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) derulează un program multianual de organizare a Târgurilor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, cu rolul de a încuraja şi stimula înfiinţarea şi dezvoltarea IMM-urilor din industria HoReCa şi domeniile conexe. Inițiativa este implementată prin Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanţa, instituție aflată în subordinea MEAT.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video