Data publicării:

Timiş: Evenimentul '100xEnescu', pe scena ONRT, în cadrul Festivalului 'George Enescu'

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Opera Naţională Română din Timişoara (ONRT) îşi marchează prezenţa în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" prin spectacolul pe care îl găzduieşte, luni, "100xEnescu", susţinut de Bucharest Festival Opera.

"După mai mulţi ani de absenţă, Opera Naţională Română din Timişoara este din nou prezentă în cadrul Festivalului Internaţional 'George Enescu', cu acest eveniment pe care-l găzduieşte şi în care dirijorul Cristian Lupeş reface celebrul turneu enescian, într-un concept remarcabil de promovare a muzicii contemporane româneşti. Programul cuprinde 'Octuorul (octet pentru patru viori, două viole şi două violoncele - n.r.) op.7 de George Enescu, '5 of Millenium' de Liviu Dănceanu şi 'Dansuri Româneşti' de Bartok Bela", a declarat, pentru AGERPRES, referentul de specialitate relaţii publice al ONRT, Florin Emilian Brînzei.

Opera Naţională Română Timişoara a mai fost prezentă în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" în septembrie 2007, cu două reprezentaţii "Tosca" de Giacomo Puccini, una pe scena din Timişoara şi una la Bucureşti.

După acest eveniment, ONRT va deschide noua stagiune 2019-2020, pe 22 septembrie, cu opera "Aida" de Giuseppe Verdi, cu care a fost deschisă şi prima stagiune a Operei din Timişoara, în aprilie 1947. Vor urma musicalul "Scripcarul pe acoperiş" (Jerry Bock), opereta "Liliacul" (J. Strauss), "Frumoasa şi Bestia" (Alan Menken), "Boema" (G. Puccini), "Tosca" (G. Puccini), "Rigoletto" (G. Verdi), musicalul "Micuţa Dorothy" (muzica Marius Ţeicu), "Traviata" (G. Verdi), "Văduva Veselă" (Franz Lehar), la finalul lunii octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel