TIME: Bill Gates reinventează toaleta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Bill Gates Microsoft
Bill Gates Microsoft

Cunoscutul Bill Gates, fondator al Microsoft şi care de curând s-a transformat într-unul dintre cei mai prolifici filantropi ai lumii, a decis să investească într-un nou proiect: reinventarea toaletelor, relatează publicaţia germană Die Welt, citată de revista

Ideea care va primi sponsorizare de 10 milioane de dolari de la contribuabilii germani va fi pusă în practică de fundaţia Bill &Melinda Gates în colaborare cu Ministerul Dezvoltării din Germania. Proiectul urmăreşte să asigure accesul la unităţi sanitare pentru peste 800.000 de cetăţeni din Kenia, precum şi epurarea apei potabile pentru 200.000 de persoane din aceeaşi regiune.

Problema pare a necesita o soluţie urgentă, de vreme ce lipsa unor instalaţii sanitare corespunzătoare este principala responsabilă pentru răspândirea diverselor boli şi infecţii. UNICEF estimează că mai mult de un miliard de oameni din întreaga lume nu au acces la toalete, fapt ce afectează calitatea apei din regiunile afectate.

Inginerul german Frank Rijsberman este de acord. În calitate de director al departamentului sanitar din cadrul fundaţiei Bill & Melinda Gates, Rijsberman lucrează acum la diverse alte proiecte care urmăresc, printre altele, găsirea de noi utilizări pentru excrementele umane. Acesta susţine chiar că au existat unele experimente care urmau să transforme excrementele într-un fel de microunde ce ar fi putut fi folosite ca o sursă alternativă de energie. “Excrementele umane ar putea fi o adevărată comoară”, glumeşte Rijsberman.

În plus, cercetătorii doresc chiar o formă de eliminare completă a toaletei tradiţionale. De altfel, Gates nu pierde nicio ocazie de a-şi face cunoscute intenţiile privind sfârşitul toaletelor. În luna aprilie a acestui an, Bill Gates s-a întâlnit cu preşedintele german Christian Wulff şi cancelarul Angela Merkel în Berlin. În cadrul unei conferinţe de presă, le-a spus jurnaliştilor că nu doreşte să dezbată subiecte politice, în schimb, a vorbit despre “toaleta secolului XXI”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel