Timbrul de mediu a distrus piaţa auto. Vezi cine spune
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Introducerea timbrul de mediu a distrus piaţa auto locală, exportul fiind singurul segment care a salvat vânzările de maşini din ultimii ani, precizează constructorii de automobile.

"Piaţa este catastrofală. Este un dezastru. Singurul lucru care ne-a salvat a fost exportul. Cu 80.000 de maşini vândute în 2012 comparativ cu 351.000 în 2007 nu poate fi făcută o comparaţie. Nu sunt duşmanul celor care vând maşini second-hand, dar nu mă pot împăca cu această realitate criminal. Cum să ţii 2 producători într-o ţară al căror loc pe piaţa se duce sub 11", a spus Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, care este şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie Dacia, potrivit Capital.

 "Acest timbru de mediu ne-a distrus. Ştiu că unele decizii sunt politice, dar cum să încurajezi dezvoltarea când ai o piaţă care nu spune nimic", a adăugat preşedintele ACAROM.

"Din 337.000 maşini produse în România, doar 8,7% s-au vândut pe piaţa locală, faţă de 28% în Franţa, 27% în Germania şi alte ţări din Europa şi nu numai. Este un procentaj catastrofal. Nu ştiu până unde mai poate merge piaţa. Nu există o altă ţară în lume care produce masini şi care vinde atât de puţin pe piaţa locală", a arătat Stroe, citat de Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel