Data actualizării:
Data publicării:

Tim Walz, candidatul democrat la vicepreședinție, atac la Trump: Seamănă haos și dezbinare

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Candidatul democrat la funcția de președinte al SUA, Tim Walz, a lansat un atac frontal la adresa lui Donald Trump, încă de la primul discurs din această postură.

TIm Walz, guvernatorul democrat al statului MInnesota, care a fost ales de Kamala Harris drept candidat la funcția de vicepreședinte în alegerile pentru Casa Albă din noiembrie, a lansat marți un atac frontal împotriva fostului președinte Donald Trump, care a intrat în cursă pentru un nou mandat de președinte și despre care spune că ”seamănă haos și dezbinare”, relatează AFP, scrie Agerpres.

”Și-a bătut joc de legile noastre, a semănat haos și dezbinare, și asta ca să nu mai vorbim de recordul său ca președinte”, a spus Walz despre Trump, în primul său discurs în calitatea de candidat la vicepreșidinția SUA, în cadrul mitingului de la Philadelphia alături de Kamala Harris.

”A înghețat în fața crizei COVID, a dus economia noastră la pământ și, să nu faceți nicio greșeală, infracțiunile violente au crescut sub Donald Trump. Asta fără să punem la socoteală infracțiunile pe care le-a comis”.

Venit din ”Midwest”, guvernatorul de Minnesota era până acum puțin cunoscut în afara granițelor statului său. Cu rădăcinile sale rurale, acest fost profesor și antrenor de fotbal american și-a făcut debutul pe ”biletul” democrat sub semnul sincerității.

”Dacă Trump are ocazia să revină, va relua exact de unde a rămas acum patru ani, dar de data aceasta va fi mult, mult mai grav”, a remarcat Tim Walz, criticând un fost președinte care vrea să ”ne restrângă libertățile” și ”să-i ajute pe cei superbogați”, potrivit sursei menționate.

Harris, două săptămâni de la lansarea candidaturii

Intrarea lui Harris în cursă, după ce președintele Joe Biden și-a abandonat candidatura pentru realegere în urmă cu puțin peste două săptămâni, a bulversat rapid campania electorală, sondajele arătând că ea a ”șters” avansul pe care Trump îl construise.

Walz i-a criticat pe republicani pentru că urmăresc restricționarea drepturilor reproductive ale femeilor, o problemă care a afectat republicanii de când Curtea Supremă a SUA a pus capăt, în 2022, dreptului constituțional al femeilor la avort.

"Chiar dacă nu am face aceeași alegere pentru noi înșine, există o regulă de aur: vezi-ți naibii de treaba ta!", a spus el, stârnind o ovație uriașă, notează Reuters.

Harris, vorbind înaintea lui Walz, i-a enumerat titlurile - soț, tată, profesor, antrenor, veteran, congresman, guvernator - înainte de a prezice că va câștiga unul nou în alegerile din 5 noiembrie: vicepreședinte al Statelor Unite.

"El este genul de persoană care îi face pe oameni să simtă că aparțin și apoi îi inspiră să viseze mare", a spus Kamala Harris.

Candidata la Casa Albă, vicepreședintele SUA, și-a anunțat alegerea lui Waltz în cursul zilei de marți, optând pentru un contracandidat la vicepreședinție cu experiență executivă, serviciu militar și un istoric de convingere a alegătorilor albi din mediul rural, care au gravitat în jurul lui Trump de-a lungul anilor.

20 de milioane de dolari, în bugetul de campanie, dn prima zi de la anunțarea candidaturii lui Walz

Echipa de campanie a Kamalei Harris a declarat că a strâns peste 20 de milioane de dolari după anunțul privind alegerea lui Walz ca vicepreședinte.

Pennsylvania, locul primului lor miting, este considerat poate cel mai important stat în ceea ce se preconizează a fi o alegere strânsă între democrați și rivalii lor republicani.

Kamala Harris a doborât recorduri de strângere de fonduri pe măsură ce donatorii Partidului Democrat - mari și mici - și-au deschid portofelele pentru vicepreședinte imediat după decizia uimitoare a președintelui Joe Biden de a se retrage.

În total, echipa lui Harris a strâns mai mult de 81 de milioane de dolari în perioada de 24 de ore de la anunțul lui Biden, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei, Kevin Munoz, pe 22 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel