TikTok va permite clipuri de 60 de minute. Ce utilizatori vor putea încărca videoclipuri așa lungi
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
TikTok va permite unui număr limitat de utilizatori să posteze clipuri cu o lungime de până la o oră, în cadrul unui test recent derulat de platformă. 

Aceasta este cea mai recentă extindere a limitei de timp pentru clipuri, o schimbare care vine după mai multe creșteri succesive ale acestei limite.

De la lansarea sa cu clipuri scurte, TikTok a evoluat constant, mărind inițial durata maximă a clipurilor la 10 minute. Această strategie a fost urmată de posibilitatea creatorilor de conținut care vând abonamente să posteze clipuri de până la 20 de minute. În plus, un număr restrâns de utilizatori au avut oportunitatea de a încărca filmări de 30 de minute.

Clipurile scurte au fost esențiale pentru ascensiunea TikTok, servind drept poartă de intrare pe piața platformelor de video. Cu toate acestea, platforma și-a diversificat treptat oferta, permițând clipuri mai lungi care deschid noi oportunități de monetizare.

Extinderea limitei la 60 de minute ar putea avea implicații semnificative pentru diverse tipuri de conținut. De exemplu, producătorii sau platformele de streaming ar putea posta episoade întregi pentru a-și promova noile seriale. Aceasta ar putea transforma TikTok într-un concurent și mai serios pentru YouTube, care domină piața video, deși a avut dificultăți în a găzdui conținut premium.

Cum vor putea românii să reclame conținutul „deepfake”

Românii vor avea posibilitatea de a încarca sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit pe internet în scopuri malițioase direct pe pagina de internet a Ministerului Digitalizării. Analizarea și transmiterea datelor colectate de la populație către administratorii marilor platforme se va face în maximum o oră, conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat înaintea ședinței de Guvern că românii vor putea reclama dezinformările deepfake de pe platformele precum Facebook și TikTok direct la Ministerul Digitalizării, pentru a asigura o eliminare rapidă a acestora.

Ivan a semnat un ordin de ministru care instituie o linie directă de comunicare între statul român și deținătorii marilor platforme IT și motoare de căutare, precum Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp), TikTok și Google.

Actul publicat joi seara în Monitorul Oficial prevede crearea unui punct de contact în cadrul Ministerului Digitalizării pentru preluarea și redirecționarea sesizărilor legate de distribuirea de conținut audio/video manipulat digital în scopuri malițioase, inclusiv manipularea opiniei publice, șantaj, fraudă sau campanii de propagandă și dezinformare care ar putea afecta integritatea proceselor electorale.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va realiza un formular de contact pe pagina sa de internet, unde utilizatorii vor putea încărca sesizări referitoare la conținutul manipulat digital. Direcția tehnologia informației și transformare digitală, prin compartimentul IT, va fi responsabilă de recepționarea și analiza sesizărilor, identificând conținutul audio/video suspectat a fi manipulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel