TikTok recunoaște că angajații pot promova videoclipuri pentru a le umfla numărul de vizionări
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
TikTok a confirmat că angajații săi din Statele Unite pot viraliza conținut în afara algoritmului rețelei de socializare.

TikTok a confirmat că unii angajați ai săi din Statele Unite au puterea de a propulsa anumite videoclipuri pentru „a primi celebrități și noi creatori de conținut în comunitatea rețelei de socializare”, potrivit The Verge.

Celebra aplicație de videoclipuri scurte a confirmat pentru Forbes că există un buton care „încinge” un anume conținut, punându-l pe feed-ul utilizatorilor fără a mai fi nevoie să-l treacă prin algoritmul clasic.

Ce spune reprezentantul companiei

Purtătorul de cuvânt Jamie Favazza spune că această funcție nu este folosită doar pentru creșterea numărului de vizionări al unui anumit videoclip. TikTok mai folosește „încingerea” aceasta pentru „a promova videoclipuri care duc la diversificarea conținutului”. Acest lucru se traduce prin faptul că utilizatorii nu vor vedea doar unul sau două tipuri de conținut pe feed-ul lor.

„Doar 0.002% din videoclipuri” sunt afectate de această scurtătură către popularitate, mai spune Favazza. Totuși, documente obținute de Forbes arată că numărul real este de câteva mii de ori mai mare.

Nu există  o avertizare în prealabil

Problema este că aceste videoclipuri „încinse” nu au o etichetă specială care să lase utilizatorii să înțeleagă că acest conținut este promovat la fel ca anunțurile publicitare. Această practică nu este surprinzătoare pentru o companie atât de controversată ca TikTok, fiindcă platforma de socializare promovează tot felul de politicieni, afaceri sau muzicieni contracost.

În plus, TikTok nu e nici de departe singura companie de social media care face așa ceva. Facebook arăta numere de vizualizări umflate artificial pentru a convinge agențiile de publicitate să aleagă platforma pentru a plasa anunțuri, ajungând să plătească despăgubiri de peste 40 milioane dolari americani pentru acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel