Data publicării:

TikTok ar putea fi amendat de UE pentru procesarea datelor copiilor

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
TikTok ar putea primi amendă pentru gestionarea datelor despre copii în UE, în urma unei decizii luate vineri de Comitetul European pentru Protecția Datelor (EDPB).

Potrivit deciziei EDPB, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda va putea emite o sancțiune financiară în termen de o lună. Alte autorități de protecție a datelor din UE au ridicat anterior obiecții la acest caz.

Autoritatea de reglementare irlandeză este autoritatea principală a UE pentru protecția datelor în procedurile împotriva TikTok, deoarece sediul legal al companiei în UE are sediul la Dublin.

Decizia face parte dintr-o investigație lansată în 2021 pentru a stabili dacă TikTok a încălcat regulile UE de protecție a datelor, cunoscute sub numele de GDPR, prin faptul că nu s-a asigurat dacă procesele sale de verificare a vârstei au protejat suficient confidențialitatea copiilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani.

De asemenea, este investigat nivelul de transparență al TikTok cu privire la modul în care procesează datele copiilor.

Platforma de socializare deținută de China este utilizată de peste 150 de milioane de oameni din Europa. Compania sa-mamă, ByteDance, a raportat venituri de 80 de miliarde de dolari (72,6 miliarde de euro) în 2022.

Decizia a venit în momentul în care TikTok a anunțat vineri noi măsuri pentru a asigura conformitatea cu legislația de referință a UE pentru reglementarea Big Tech, Digital Services Act (DSA). Legea impune noi cerințe pe platforme pentru a proteja mai bine utilizatorii online, de exemplu printr-o mai bună supraveghere a conținutului și oferind mai multă transparență în ceea ce privește utilizarea datelor cu caracter personal.

În iulie anul acesta, comisarul european Thierry Breton a declarat că platforma deținută de China trebuie să facă mai mult pentru a se pregăti pentru DSA.

În aprilie anul acesta, TikTok a fost amendat cu 12,7 milioane de lire sterline (14,7 milioane de euro) de către organul de supraveghere a datelor din Marea Britanie pentru procesarea ilegală a datelor copiilor, una dintre cele mai mari sancțiuni de acest gen.

Decizia finală cu privire la sancțiunea care va fi emisă de Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda va fi cel mai probabil anunțată în luna septembrie, potrivit Euronews.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel