Tik Tok își deschide centru european pentru alegeri
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
TikTok va introduce în aplicație un centru electoral în limba locală pentru fiecare dintre cele 27 de state membre UE.

Acest centru va oferi românilor informații esențiale despre locurile și modalitățile de votare, cum să identifice dezinformarea și cum să raporteze conținutul care nu respectă regulile stabilite, informează TikTok Newsroom. În cadrul fiecărei țări din UE, TikTok va lansa un Centru Electoral dedicat, oferind informații esențiale despre alegeri. Platforma deținută de ByteDance va colabora cu comisiile electorale locale și organizațiile societății civile în această inițiativă.

Investiție de peste două miliarde de dolari

Compania a anunțat că peste 6.000 de moderatori vor lucra pentru a asigura conținutul în limbile statelor europene. Acești moderatori vor fi responsabili cu identificarea și eliminarea dezinformării, a campaniilor de propagandă mascată și a altor conținuturi sau comportamente care ar putea fi amplificate în timpul perioadei electorale. TikTok a declarat că va investi peste două miliarde de dolari la nivel global în această inițiativă. „Suntem mândri să fim copreședinți al grupului de lucru privind alegerile al Codului de practici privind dezinformarea și vom continua să colaborăm cu experți din regiune, inclusiv cu Consiliul nostru consultativ european pentru siguranță, pentru a ne asig

Potrivit Reuters, aproape o treime din parlamentarii din Parlamentul European folosesc TikTok. În ciuda interdicției instituțiilor UE asupra utilizării aplicației pe dispozitivele de lucru din cauza unor probleme de securitate cibernetică anul trecut, Parlamentul European plănuiește să utilizeze TikTok în viitoarea campanie electorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel