Data publicării:

Ții un astfel de post? Ai un risc cu 91% mai mare de a muri din cauza unei boli cardiovasculare

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ții post?

Postul intermitent a devenit o practică populară pentru slăbit. Metoda 16:8 este cea mai frecventă și presupune post timp de 16 ore pe zi, în timp ce mesele sunt consumate într-un interval de 8 ore, de obicei prin sărirea peste micul dejun. Totuși, cercetările sugerează că acest obicei ar putea genera probleme cardiace la unele persoane.

„Un studiu a arătat că persoanele care țin postul intermitent au de două ori mai multe șanse să moară din cauza unei boli de inimă sau în general, comparativ cu cele care nu îl practică”, afirmă Francisco López-Jiménez, cardiolog la Mayo Clinic din Rochester, Minnesota.

Cercetarea în cauză, prezentată de Asociația Americană a Inimii, a evidențiat că adulții care urmează un program alimentar restrâns la opt ore au un risc cu 91% mai mare de a muri din cauza unei boli cardiovasculare.


Studiul a analizat datele a peste 20.000 de adulți și a concluzionat, de asemenea, că persoanele cu afecțiuni cardiace sau cancer au un risc mai mare de deces în urma acestui regim.

„Limitarea consumului de alimente la mai puțin de opt ore pe zi nu a fost asociată cu o durată de viață mai lungă”, au concluzionat cercetătorii.

„Postul intermitent a devenit popular deoarece studiile realizate pe muştele de oțet (Drosophila) arată că acestea trăiesc mai mult atunci când li se restricționează caloriile. Dar noi nu suntem muște”, explică dr. Francisco López-Jiménez.

De asemenea, deși dieta cu restricție de timp poate favoriza pierderea în greutate, îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce inflamația, realitatea este că ar putea crește și riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Cercetarea mai arată că persoanele care suferă deja de afecțiuni cardiovasculare și care consumă alimente doar într-un interval de 8–10 ore pe zi prezintă un risc cu 66% mai mare de a muri din cauza unei boli de inimă sau a unui accident vascular cerebral (AVC).

Totodată, studiul a concluzionat că restricționarea perioadei de alimentație nu a redus riscul general de deces din orice cauză, conform 20min.es.

Pe de altă parte, consumul alimentelor pe o durată de 16 ore pe zi (deci un post intermitent inversat) a fost asociat, în cazul pacienților cu cancer, cu un risc mai scăzut de a muri din cauza bolii.

 

VEZI ȘI: Simptomele care pot apărea cu câteva zile înainte de instalarea sindromului de moarte subită la tineri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel