TIFF 2018. Cinema în aer liber pentru timișoreni. Ce filme vor rula, program
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Caravana Tiff 2016
Caravana Tiff 2016
Caravana TIFF aduce la Timişoara cea de-a IX-a ediţie a evenimentului cu seri de proiecţie a unor filme multi-premiate.

"Charleston" este filmul verii care deschide serile de cinema TIFF, urmat de "Money's Money", "Foxtrot", "Caisă", "România Neîmblânzită" şi "Summer 1993".

Miercuri seară, cinefilii vor afla că "Banii sunt bani/Money's Money" urmărind thriller-ul regizat de Gela Babluani, regizorul premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, care prezintă aventura unui jaf ce schimbă vieţile a trei tineri infractori.

Controversatul "Foxtrot", un "studiu temerar despre durere şi ce-nseamnă să pierzi pe cineva apropiat", invită la introspecţie şi transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.

Vineri, timişorenii îl vor cunoaşte pe "Caisă", în documentarul de debut al regizorului Alex Mavrodineanu, care are drept subiect un antrenor de box ce s-a jurat că nu mai profesează, dar care se răzgândeşte atunci când întâlneşte un tânăr sportiv foarte talentat.

"România Neîmblânzită" (regia Tom Barton-Humphreys) este documentarul care prezintă frumuseţea sălbatică a României într-o manieră complexă şi autentică. Este un film realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Ultima seară încheie grandios seria de proiecţii în aer liber din Grădina de Vară Capitol, cu "Vara lui 1993/Summer 1993", debutul autobiografic al regizoarei catalane Carla Simon, care urmăreşte povestea sensibilă a unei fetiţe de şase ani, nevoită să se adapteze noii sale vieţi, în sânul unei alte familii, după dispariţia mamei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel