Tichete de vacanță. Ministrul Turismului, precizări importante
Data publicării:
Autor: Rodica Marin
WhatsApp
Unele instituții publice au cuprins deja în bugetul pe acest an sumele necesare pentru tichetele de vacanță.
Începând cu săptămâna viitoare, legea turismului și legea tichetelor de vacanță vor intra în dezbatere publică. Anunţul a fost făcut astăzi, 19 mai, de către ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre.
 
„Îi rog pe toți să se uite, să citească, să vină cu îmbunătățiri. Ea (legea — n.r.) va sta în dezbatere publică 30 de zile, o să o discutăm inclusiv în Comisia de dialog social cu partenerii sociali și cu patronatele. Inclusiv în Comitetul consultativ în turism se va discuta”, a precizat ministrul Turismului.
 
În legătură cu tichetele de vacanță, Mircea-Titus Dobre a declarat, pentru Agerpres, că efortul bugetar va fi de aproximativ 400 de milioane de euro anual.
 
„Noi, când am realizat acest program (...) ne-am gândit, vă spun sincer, în primul rând la latura umană, pentru că un angajat din sistemul public când își ia concediu stă acasă, mai zugrăvește o cameră, îl mai cheamă șeful la birou, hai că mai e ceva de făcut (...), deci nu iese din acest stres cotidian pe care îl are. (...) Pe când având acest voucher oricum pleci, pentru că altfel nu ai cum să beneficiezi de acei bani, decât dacă mergi și achiți un pachet de servicii turistice interne. Obligatoriu interne, (...) doar pe teritoriul României. (...) Pe de altă parte, mă întreb dacă ne cunoaștem foarte bine țara, în detaliu (...) și cred că fiecare dintre noi avem ce să vedem în România”, a spus ministrul Dobre.
 
[citeste si]
 
De menţionat că tichetele vor fi valabile timp de un an de la data emiterii. De asemenea, acestea nu vor putea fi înstrăinate.
 
Ministrul a mai anunţat că unele instituții publice au cuprins deja în bugetul pe acest an sumele necesare pentru tichetele de vacanță, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel