Tiberiu Urdăreanu, presupusul denunțător al lui Orban, audiat la DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, a ajuns, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție acolo unde a fost audiat de procurori. Urdăreanu ar fi cel care l-a denunțat pe Ludovic Orban.

Pentru a obține un avantaj din partea procurorilor în dosarul în care este cercetat, omul de afaceri ar fi denunțat mai mulți oameni politici, printre care Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, la acea vreme, și Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, potrivit realitatea.net.

DNA l-a pus sub urmărire penală pe Ludovic Orban, acesta fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenit, după ce a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar de 50. 000 de euro, pentru campania electorală pentru alegerile locale.

Tiberiu Urdăreanu este acuzat că i-ar fi dat mită lui Gheorghe Nichita, edilul suspendat al Iașiului, pentru ca, în schimb, patronul grupului de firme UTI să câștige un contract de management al traficului în orașul condus de Nichita. Valoarea acelui contract se ridica la 90 de milioane de lei, iar, din această sumă, Nichita ar fi urmat să primească 10%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel