Tiberiu Nițu: Prescripția nu se aplică pentru Traian Băsescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, îl lovește dur pe președintele Traian Băsescu. 

Tiberiu Nițu, într-un răspuns pentru Antena 3, deși apără imunitatea lui Traian Băsescu din timpul mandatului de președinte al României, subliniază că Traian Băsescu rămâne fără apărare după terminarea mandatului. 

Tiberiu Nițu susține că Traian Băsescu se bucură de imunitate în fața oricărei fapte penale. Însă, după terminarea mandatului, președintele poate fi cercetat, pentru că nicio faptă penală nu se prescrie în cazul președintelui, ci, în cei zece ani de mandat dosarele rămân în așteptare și se redeschid după terminarea mandatului. 

Traian Băsescu. Dosarele care-i dau fiori

"Întrucât nu există o dispoziţie legală care împiedică desfăşurarea actelor de procedură penală, devin incidente dispoziţiile art. 128 alin. I din Codul penal anterior, respectiv art. 156 din actualul Cod penal, operând suspendarea cursului termenului de prescripţie a răspunderii penale pe toată durata în care operează imunitatea, prescripţia reluându-şi cursul la momentul încetării cauzei care a împiedicat efectuarea de acte de procedură, respectiv la încheierea mandatului de preşedinte", arată procurorul general al României, Tiberiu Nițu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel