Data publicării:
Ți-au rămas paste în frigider? Prepară o omletă crocantă și rafinată: 5 secrete ale bucătarilor
Pastele rămase de la cină pot fi ingredientul de bază pentru o omletă gustoasă, un preparat îmbogățit adesea cu sos de carne și bechamel.
Omleta de paste este o mâncare de origine napolitană. Pe lângă reciclarea resturilor de paste fierte sau chiar asezonate cu sos, mai poți folosi mezeluri, brânzeturi și legume. Îți poți îmbogăți omleta cu paste cu tot ce îți place mai mult sau cu ce a mai rămas în frigider sau prin cămară.
Ouă umplute cu ton: o gustare originală pentru masa festivă
După cum se întâmplă adesea, chiar și cele mai simple feluri de mâncare necesită o anumită măiestrie în prepararea lor. Pentru ca mâncarea să fie delicioasă, trebuie să respecți anumite reguli. Acest principiu se aplică întotdeauna, chiar și pentru acele preparate care pot părea ușoare, deoarece sunt alcătuite din câteva ingrediente simple.
În primul rând, pastele trebuie să fie gătite al dente. Prin urmare, este necesar să le scoți din apă cu 2 sau 3 minute înainte de timpii de gătire indicați pe ambalaj. Apoi trebuie să aștepți să se răcească un pic și să le transferi într-un castron mare. După aceea, adaugă o lingură de ulei și amestecă cu o furculiță.
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Pune ouăle într-un bol și bate-e cu un tel. Pe lângă sare și pipe, adaugă și puțin unt tăiat bucăți. De asemenea poți adăuga și alte ingrediente pe care intenționezi să le folosești: slănină, șuncă, salam, brânză, scamorza, mazăre, dovlecel. La final, adaugă o doză generoasă de cașcaval dat prin răzătoare.
În această etapă, poți decide asupra consistenței omletei. Dacă vrei ca omleta să fie mai consistență, adaugă puțin pesmet în amestecul de ouă. Dacă vrei să obții un preparat mai moale, aproape cremos, adaugă, în amestecul de ouă, un strop de lapte.
Plăcintă cu mere fără coacere. O rețetă simplă care te salvează când nu ai cuptor
Pentru prepararea omletei ai nevoie de o tigaie antiaderentă cu laturile înalte. După ce ai încălzit un strop de ulei, rumenește pastele la foc mediu, aproximativ 5 minute. Când pastele devin rumene, toarnă peste ele amestecul de ouă bătute. Acoperă tigaia cu un capac și continuă să gătești la foc mediu.
Agită tigaia din când în când, pentru ca pastele să nu se lipească. După aproximativ 10 minute, întoarce omleta și mai gătește încă 10 minute. În ultimele 2 minute, îndepărtează capacul astfel încât să se formeze o crustă aurie frumoasă la suprafață. Pofta bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News