Ți-ai pătat haina cu ceară: fă asta și nu va rămâne nici o urmă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ți-ai pătat haina cu ceară - fă asta și nu va rămâne nici o urmă. Sursa - pixabay.com
Ți-ai pătat haina cu ceară - fă asta și nu va rămâne nici o urmă. Sursa - pixabay.com
Vara, preferi cinele în aer liber la lumina lumânării? Și iată, romantismul de termină cu pete de ceară pe haine sau față de masă! 

Cum putem elimina toate petele de ceară și readuce hainele sau fețele de masă la starea lor inițială?

Există multe soluții, dar, pentru a obține rezultate apreciabile, urmează sfaturile pas cu pas. Înarmați-vă cu răbdare și nu vă temeți: nu veți da greș și veți scăpa de petele de ceară.

Prima regulă pentru a reuși este să așteptați ca ceara să se răcească. Și nu folosiți apă rece pentru a o îndepărta.

De ce bunica punea sub cearșaf un săpun: remediul cu care vei rezolva această problemă comună pentru totdeauna

Așteptați ca ceara să se solidifice complet, apoi cu un cuțit cu vârf rotund, încercați să ridicați încet crusta formată.  

De asemenea, puteți încerca o hârtie absorbantă și un uscător de păr. Porniți uscătorul la temperatura maximă și  apropiați-l de pata, păstrând o distanta de cel puțin 10 centimetri. Cu foaia de hârtie tamponați ceara pe măsură ce se topește datorită căldurii.

Dacă, pe de altă parte, vreți să urmați cel mai  clasic mod, luați fierul de călcat, întindeți o cârpă de bumbac peste petele de ceară și călcați-le cu fierul fierbinte.

Temperatura înaltă va topi ceara, iar bumbacul o va absorbi. Acum trebuie doar să vă spălați haina, manual sau în mașina de spălat, după preferință sau așa cum este indicat pe etichetă. Trebuie doar să decideți ce metodă alegeți și să acționați pentru a remedia problema.

 

 

BONUS. Scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli: o modalitate neobișnuită, dar eficientă

 

Petele care rămân atât de des pe prosoapele de bucătărie sunt greu de îndepărtat.

Țesătura albă rămâne pătată de sosuri, gemuri, dulceață, grăsime și alte alimente. Majoritatea gospodinelor sunt sigure că nu este posibil ca prosoapele să redevină albe fără să fie puse în mașina de spălat.

Cu toate acestea, există o modalitate care vă poate ajuta să eliminați petele fără spălare și înmuiere. Pentru asta, trebuie doar să umeziți ușor cu apă zona pătată și să o frecați cu săpun de rufe.

Apoi puneți prosopul de bucătărie într-o pungă obișnuită de plastic, pe care trebuie să o băgați în cuptorul cu microunde. Setați puterea medie și porniți aparatul timp de 2-3 minute.

Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat: 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei

După expirarea timpului, deschideți ușa cuptorului cu microunde și scoateți cu grijă punga împreună cu conținutul acesteia. Aveți grijă să nu vă ardeți.  Scoateți apoi prosopul din punga de plastic și veți vedea că pata a dispărut.

 

BONUS. Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des: sunt pline de bacterii și agenți patogeni 

 

Multe persoane cred că baia este una dintre cele mai curate camere din casă. Dar este fundamental greșit.

Umiditatea din baie este adesea ridicată, de aceea camera devine o zonă de reproducere pentru bacterii și agenți patogeni. 

Din acest motiv, există mai multe articole din baie, care ar trebui schimbate în mod regulat. 

Bureții.  Acest articol  trebuie înlocuit regulat. Bureții acumulează celulele moarte, care putrezesc activ într-un mediu umed. 

Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

Prosoapele de baie. Dacă sunt folosite în mod constant, dar au timp să se usuce, atunci prosoapele ar trebui schimbate o dată pe săptămână. Dacă sunt mereu umede, atunci acestea trebuie schimbate aproape o dată la două zile. 

Prosoapele de mâini. În mod normal, aceste prosoape sunt schimbate la fiecare 3-5 zile. Dacă sunt folosite de o familie numeroasă, atunci trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi. 

Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine

Perdeaua de duș. Acest accesoriu de baie se spală cel puțin o data la 2-3 luni, în funcție de intensitatea folosirii dușului. 

Covorașul de baie. Acest obiect, nelipsit din baie, trebuie spălat o dată pe săptămână. Datorită acestui fapt, riscul de a lua o ciupercă este redus la zero, iar, ca bonus, covorul devine moale și plăcut la atingere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel