The Telegraph: Arabia Saudită va folosi Crăciunul ca o distragere a atenției pentru execuții în masă
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by PxHere
Photo by PxHere
Într-o scrisoare adresată de unii deputați britanici din diferite medii politice ministrului de Externe, James Cleverly, afirmă că Riad ”va comite atrocități” în perioada Crăciunului.

Arabia Saudită va folosi Crăciunul pentru a efectua execuții în masă, în timp ce Occidentul este distras de sărbători. Într-o scrisoare  redactată de unii deputați britanici din diverse medii politice și adresată ministrului de Externe, James Cleverly, citim că Riad va folosi perioada Crăciunului ca ”acoperire pentru a comite atrocități”.

Ziarul ”The Telegraph”, care a putut citi scrisoarea, a relatat că deja în 2016 Arabia Saudită a executat aproape 50 de persoane, inclusiv minori, spre sfârșitul lunii decembrie, potrivit unui articol scris de Agenzia Nova.

”Suntem serios îngrijorați de faptul că Arabia Saudită ar putea efectua execuții în masă în perioada vacanței, când ochii lumii vor fi în altă parte”, iar autoritățile saudite vor percepe un risc mai mic de ”reacții diplomatice”, se arată în comunicat.

”The Telegraph” a reamintit că în prezent există cel puțin 60 de persoane cu risc de executare în țară, potrivit organizațiilor pentru drepturile omului. Cu toate acestea, numărul real ar putea fi semnificativ mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel