Urmărește emisiunea live
The SUN a scris ora invaziei Rusiei în Ucraina. La ce oră ar putea avea loc primele bombardamente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Rusia este pregătită să invadeze Ucraina mâine, la ora 1.00 dimineața, cu o razie masivă de rachete și 200.000 de soldați, potrivit serviciilor secrete americane, a scris The Sun.

Surse bine plasate au declarat că pregătirile pentru apărarea națiunii asediate vor continua în ciuda rapoartelor potrivit cărora Putin își retrage unele trupe de la graniță.

Serviciile secrete americane au declarat că cel mai probabil ordinul lui Putin o să fie dat la ora 3 dimineața (1 dimineața, ora Regatului Unit).

Spionii americani cred că centrele de comandă și control ale armatei și guvernului de la Kiev mai au încă un baraj de lovituri aeriene înainte ca tancurile să se rostogolească peste graniță.

Rusia a afirmat astăzi că retrage aproximativ 10.000 de soldați din vestul și sudul său către cazărmi după exerciții militare. 

Dar aproximativ 130.000 de soldați rămân la granițele de est și de sud ale Ucrainei, iar aproximativ 40.000 de soldați pro-Putin se află în Belarus, la nord, potrivit TheSun.

Alți 30.000 de separatiști pro-ruși se confruntau cu apărătorii Ucrainei în enclava Donbas capturată.

Iar pregătirile au continuat în ritm accelerat la Kiev ieri, când sistemele antiaeriene au fost văzute intrând pe poziții împreună cu coloane de vehicule ale Gărzii Naționale.

VEZI ȘI: Orașul care oferă 5.000 de EURO pentru fiecare nou-născut

O sursă militară a declarat: "Nu putem să luăm nimic din ceea ce spune sau face Rusia la valoarea nominală. Trebuie să ne pregătim să ne apărăm".

Surse de rang înalt au declarat că un atac al Moscovei ar fi "aproape sigur din mai multe puncte" de pe flancul sudic, estic și nordic al Ucrainei.

Aceasta vine în contextul în care Marea Britanie a avertizat că o invazie rusă în Ucraina este foarte probabilă, ar putea fi iminentă și ar putea deveni cea mai mare amenințare la adresa securității în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Dar Kremlinul a declarat că avertismentele privind o invazie la primele ore ale dimineții de miercuri sunt "isterie fără fundament", menite să crească tensiunile în Europa. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin nu dorește să vadă "campanii de informare" care să escaladeze și mai mult tensiunile, ci ar prefera ca Rusia și Occidentul să discute calm despre preocupările lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel