Thailandezii sărbătoresc ziua de naştere a noii regine
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Thailanda celebrează luni ziua de naştere a reginei Suthida, pentru prima dată după căsătoria ei cu regele Maha Vajiralongkorn de luna trecută, în urma căreia a devenit noua regină a ţării, informează DPA.

Prim-ministrul Prayut Chan-o-cha i-a condus pe ceilalţi membri ai guvernului într-o ceremonie prin care au dat de pomană sutelor de călugări budişti de la Marele Palat din Bangkok, luni dimineaţă, parte a unei tradiţii thailandeze a milosteniei şi a faptelor bune, care cuprinde şi eliberarea unor animale captive cu ocazia zilei de naştere a unei persoane. Autorităţile locale au organizat activităţi similare pe întregul teritoriu al Thailandei.

Guvernul i-a îndemnat pe cetăţenii thailandezi să se îmbrace luni în purpuriu, culoarea oficială a zilei de naştere a reginei, şi a anunţat că acordă consiliere şi servicii în regim de gratuitate către popor, în chestiuni guvernamentale, timp de trei zile. Regina Suthida, care a împlinit vârsta de 41 de ani luni, l-a cunoscut pe regele thailandez, în vârstă de 66 de ani, atunci când lucra în calitate de însoţitoare de zbor pentru compania Thai Airways, într-o perioadă în care actualul monarh era prinţ moştenitor. Ea a devenit ulterior general de armată şi comandantul gărzii regale.

Numele ei a fost intens vehiculat în presă alături de cel al regelui Vajiralongkorn, însă Palatul Regal nu a confirmat niciodată relaţia lor romantică în ultimii ani, făcând acest lucru doar prin anunţul oficial referitor la căsătoria lor, luna trecută. Cuplul regal nu are copii, însă regele thailandez are deja şapte copii provenind din precedentele trei mariaje ale sale. Ziua de naştere a reginei Suthida a fost declarată sărbătoare publică, în timp ce ziua de naştere a reginei-mamă, Sirikit, care va împlini 87 de ani pe 12 august, îşi păstrează statutul de sărbătoare publică şi este celebrată ca Ziua Mamei în Thailanda, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel