Urmărește emisiunea live
Ruși blocați în Thailanda. Autorităţile propun să plătească în criptomonede
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Autorităţile din Thailanda au propus ca mii de turişti afectaţi de sancţiunile impuse pentru invazia din Ucraina să poată plăti în criptomonede şi prin sistemul de plată chinez Unionpay.  

Autorităţile din Thailanda au propus ca mii de turişti afectaţi de sancţiunile impuse pentru invazia din Ucraina să poată plăti în criptomonede şi prin sistemul de plată chinez Unionpay, similar Mastercard sau Visa, relatează EFE, citat de Agerpres.

Cel puţin 7.000 de ruşi şi de ucraineni au rămas blocaţi în Thailanda, mai ales în localităţi turistice ca Pattaya şi insulele Phuket şi Samui, astfel încât Autoritatea pentru Turism din Thailanda (TAT) a aprobat măsuri pentru a facilita şederea lor.

După ce companiile Mastercard şi Visa au încetat să mai funcţioneze în Rusia, mulţi turişti ruşi nu au mai putut să-şi utilizeze cardurile în Thailanda, în timp ce suspendarea zborurilor în urma conflictului armat îi afectează atât pe ruşi cât şi pe ucraineni.

Guvernatorul Autorităţii pentru Turism din Thailanda, Yuthasak Supasorn, a anunţat marţi unele măsuri pentru a facilita ca turiştii ruşi să poată plăti prin Unionpay, ceea ce înseamnă ca hotelurile să incorporeze acest sistem, mai puţin extins decât Mastercard sau Visa.

De asemenea, autorităţile doresc să faciliteze plata în criptomonede, astfel încât hotelurile şi alte centre vor trebui să se adapteze la acest sistem de plată, potrivit portalului thailandez Thairath.

Alte iniţiative includ exceptarea ruşilor şi ucrainenilor de la achitarea tarifelor de prelungire a vizei şi obţinerea unei cazări temporare pentru cei care nu îşi mai pot achita camera la hotel. Potrivit agenţiei National News Bureau of Thailand, zeci de turişti sună la birourile TAT pentru a întreba despre anularea zborurilor, cazare sau modul de plată.

TAT semnalează că a luat contact cu turiştii ruşi prin aplicaţia de mobil Telegram şi prin Ambasada Rusiei din Bangkok.

Thailanda, una dintre principalele destinaţii pentru turiştii ruşi, ucraineni şi cei din Asia

Thailanda, care în februarie a redus carantina de şapte zile pentru turiştii străini vaccinaţi anti-COVID19, este una dintre principalele destinaţii pentru turiştii ruşi, ucraineni şi cei din Asia.

Ucrainenii reprezintă un mic procent din turiştii din Thailanda, însă ruşii au fost naţionalitatea cea mai numeroasă în ianuarie, cu peste 23.700 de turişti, în condiţiile în care în 2019, înainte de pandemie, numărul acestora s-a cifrat la 1,4 milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel