Data publicării:

Thailanda. Câinii care detectează COVID-19 vor fi folosiți la o Universitate din Bangkok

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pixabay
Pixabay

Un proiect din Thailanda a antrenat mai mulți câini să detecteze persoanele infectate cu coronavirus. 

Mai mulți câini au fost antrenați în Thailanda să recunoască persoanele infectate cu coronavirus prin mirosirea transpirației lor. Țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, multe fiind asimptomatice. În total au fost antrenați 6 câini. 

Trei dintre patrupedele antrenate au ajuns la Universitatea Chulalongkorn din Bangkok, rata de succes a depistărilor fiind de 95%, câinii având un antrenament de 2.000 de mostre de transpirație. Câinii nu sunt nevoiți să miroasă în mod direct sau de aproape o persoană. Probele de transpirație sunt ținute în recipiente metalice, iar câinii le inspectează pe fiecare, explică Reuters

„Câinii sunt foarte rapizi la detectarea celor infectați. Astfel îi putem separa pe cei infectați de cei sănătoși”, a spus Thitiwat Sirprasart, cercetător în cadrul proiectului. 

În momentul în care una dintre mostre este detectată ca aparținând unei persoane infectate, câinele se oprește și indică cu nasul către acea mostră. 

O metodă mai sigură

„Mirosul diferit apare în urma infectării cu SARS-CoV-2. Diferiți viruși produc diferite mirosuri”, a declarat Pattama Torvorapanit, un alt cercetător al studiului. 

Cei doi coordonatori ai studiului speră că patrupedele vor fi folosite în cadrul aeroporturilor și în zonele de debarcare ale porturilor turistice, întrucât sunt mai practice decât scanerele termice. 

Thailanda se luptă cu cea mai gravă izbucnire a coronavirusului de la începutul pandemiei, cazurile fiind de 4 ori mai multe decât cel mai mare număr înregistrat în valurile precedente. 

Al patrulea val în Asia

Mai multe țări asiatice au impus măsuri restrictive în contextul unui nou val al pandemiei, în timp ce lumea occidentală începe să se relaxeze. Guvernele țărilor de sud-est din Asia se străduiesc să ofere un impuls campaniilor de vaccinare, multe regiuni având creșteri semnificative ale numărului de persoane infectate. 

Sper deosebire de majoritatea țărilor europene precum Marea Britanie și Germania, dar și Statele Unite ale Americii desfășoară campanii de vaccinare care au dus la diminuarea numărului de infectări, informează Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel