Testul suprem la care a fost supus Titi Aur: Dacă îi dădeam aviz pozitiv, rupeau contractul cu mine / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: De Ce Conducem
Foto: De Ce Conducem
Titi Aur a vorbit despre șoferii antitalent. Specialistul în siguranță rutieră a povestit cum, la un moment dat, o companie cu care a avut contract l-a testat trimițându-i un director care nu se descurca absolut deloc la volan.

Titi Aur, specialist în siguranță rutieră, a povestit, în cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, cum a fost testat de o companie cu care a avut contract.

„În noua directivă a Uniunii Europene se încearcă aplicarea unor norme minime comune privind aptitudinile fizice și mentale ale conducătorilor auto. Asta înseamnă că în fiecare țară să fie același examen?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

„Înainte de 1990 se dădea acel examen psihologic cu tot felul de tabele, de numere, ca să vadă cât de bine te orientezi și să-ți măsoare reflexele. Era strungulețul, prin care trebuia să faci diferite trasee cu ambele mâini etc. Prin urmare, așa ceva cred că ar trebui să fie peste tot.

În al doilea rând, în timpul activității ar trebui ca pe lângă vizita medicală să se facă periodic și o măsurare a aptitudinilor de șofer. În timp, poți să le pierzi! De asemenea, poți să treci mai ușor prin niște examene și să ajungi șofer.

Am întâlnit cursanți, la cursurile de conducere defensivă, care erau antitalent și aveau permis de conducere și conduceau. Am avut la un moment dat, când am fost în perioada de testare cu una din companiile cu care am făcut cursuri de conducere defensivă, un domn director al acelei companii care a făcut cursurile chiar cu mine. Nu i-am dat aviz, am zis că nu are cum așa ceva: Omul ăsta nu are voie să conducă!

Era om aproape la 60 de ani și nu știa să facă nimic la volan. După asta mi-au spus că, de fapt, ăla a fost testul ca să vadă dacă ne facem treaba bine. Mi-au zis că a avut numeroase daune totale și că oricum lui nu-i mai dădeau mașină de serviciu, pentru că a avut multe accidente ciudate. Mi-au spus clar: Dacă îi dădeai că-i bun, opream contractul cu tine! Ăla a fost o parte din testul tău suprem.

Omul conducea de mult timp. A avut accidente și conducea în același fel, dar era antitalent. El era bun pe meseria lui, că era director în acea companie, dar la volan era antitalent. Și nu e singur. Am mai avut și alte situații. Astfel de situații ar trebui depistate“, a precizat, la „De Ce Conducem“, Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel