Teste rapide pentru coronavirus. Ce zice Streinu Cercel
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Adrian Streinu Cercel, directorul spitalului „Matei Balș", a declarat că nu există teste rapide pentru coronavirus și a subliniat că focarul este într-o regiune ce reprezintă „un punctișor" din China.

Directorul Institutului „Matei Balș", Adrian Streinu Cercel, a declarat că majoritatea cazurilor, 70%, sunt forme ușoare și medii de îmbolnăvire și nu ajung să fie depistate clinic.

„Din datele din literatura de specialitate, am constatat că în primele 2-3 zile, pacientul dezvoltă peumonie, dar fără febră. Ceea ce schimbă cu totul datele problemei și modalitățile de monitorizare la intrarea în țară a unor astfel de persoane", a mai spus Streinu Cercel.

De asemenea, nu există teste rapide pentru coronavirus.

„Nu încercaţi să căutaţi teste rapide pentru noul coronarovirus, nu există nicăieri în lume, se fac teste standard, așa cum facem și noi", a mai spus Cercel.

„China e mare, are spre 2 miliarde de locuitori. Acest focar mare e la nivelul regiunii Hubei și care are 11 milioane de locuitori, dar reprezintă un punctișor pe harta Chinei. Ce înseamna asta: Că riscul ca un astfel de caz să ajungă pe teritoriul României este substanțial redus. (...) Institutul Matei Balș are toate capabilitățile, în momentul de față, să primească astfel de pacienți, să-i diagnosticheze și să-i trateze. O anumită terapie împotriva HIV s-a dovedit eficientă și împotriva acestui coronavirus. În toate spitalele infecțioase există astfel de medicație. Eu sper să nu fie cazul", a completat dr Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel