Tesla va produce un robot umanoid de 1,72 m înălțime. „În viitor, munca fizică va fi o alegere”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Tesla
Foto: Tesla
Tesla anunță că va crea un robot umanoid.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, spune că compania pe care o conduce lucrează la un robot umanoid, iar un prototip va fi construit „cândva la anul”. Conform The Verge, producția unui astfel de robot va fi înlesnită de experiența Tesla cu mașinăriile automate din fabricile sale, dar și de componentele hardware și software care pun în funcțiune sistemul Autopilot al mașinilor lor.

Musk a vorbit de nenumărate ori de frica sa că inteligența artificială va scăpa de sub controlul omenirii, însă menționează că Tesla Bot ar trebui să fie „prietenos”. Totuși, robotul este construit în așa fel încât „să poți fugi de el sau să poți să fii mai puternic într-o luptă”. Tesla Bot va avea 1,72 metri înălțime, va cântări 56 de kilograme și va avea un ecran în loc de față. Numele proiectului în interiorul companiei este „Optimus”.

De ce creează Tesla un robot umanoid?

De ce va fi creat robotul? Tesla scrie pe site-ul său oficial că acesta este făcut pentru a face lucruri „periculoase, repetitive sau pur și simplu plictisitoare. „Eu cred că în viitor, munca fizică va fi o alegere, adică dacă vrei să muncești poți să o faci”, mai adaugă miliardarul.

Chiar și așa, istoria Tesla este plină de idei super tari care nu s-au materializat, cum ar fi o rețea de încărcare rapidă pentru mașini alimentată de energie solară, schimbarea bateriilor mașinilor electrice sau crearea unor încărcătoarea precum niște șerpi robotici. Astfel, nu putem decât să ne dăm cu presupusul dacă Tesla Bot va vedea vreodată lumina zilei.

Un angajat Tesla a primit un milion de dolari pentru că a fost jignit la muncă

Un fost angajat al companiei Tesla a câștigat un milion de dolari de la producătorul de mașini electrice, după ce un anchetator independent a determinat că supraveghetorii săi l-au jignit prin folosirea unui termen rasial derogator.

Conform The Verge, Melvin Bery este afro-american și a fost angajat de fabrica Tesla din Alameda, California, în 2015. Acesta a spus că un supraveghetor l-a numit „n***tei”, apoi l-a forțat să-și extindă programul și să depună efort suplimentar când l-a confruntat pe cel care l-a jignit. Tesla a negat aceste acuzații.

Tesla poartă responsabilitate în cazul jignirii rasiale

Independenta Elaine Rushing a spus într-o decizie luată în data de 12 mai că Tesla a fost responsabilă pentru hărțuirea acuzată de Berry. „Legea de caz arată clar că atunci când un supraveghetor îi adresează acel cuvânt este suficient să vorbim de hărțuire severă”, a transmis arbitrul cazului.

De obicei, aceste cazuri de arbitrare între angajați și angajatori sunt confidențiale, însă avocatul lui Berry a depus o petiție la tribunal pentru ca decizia anchetatorului independent să fie și executată. Berry nu va continua procesul cu Tesla totuși, pentru că a primit banii, mai spune avocata sa, Lawrence Organ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel