Tesla Model Y, cel mai vândut automobil în Europa în luna septembrie. Dacia Sandero ocupă locul al treilea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Tesla Model Y, cel mai vândut automobil în Europa în luna septembrie, Dacia Sandero al treilea - Foto Pexels
Tesla Model Y, cel mai vândut automobil în Europa în luna septembrie, Dacia Sandero al treilea - Foto Pexels
Automobilul electric Model Y produs de constructorul american Tesla s-a situat pe prima poziţie în topul autovehiculelor noi înmatriculate în Europa luna trecută, urmat de Peugeot 208 şi Dacia Sandero, arată datele publicate de firma de cercetare de piaţă JATO Dynamics, transmite Reuters.

Este pentru prima dată când acest SUV electric produs de Tesla se situează pe prima poziţie în topul celor mai vândute automobile din Europa. Potrivit JATO Dynamics, 29.367 de exemplare Model Y au fost înmatriculate în luna septembrie 2002 în Europa, în creştere cu 227% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Model Y are un avantaj considerabil faţă de numărul doi, Peugeot 208, cu 19.600 de unităţi înmatriculate în Europa luna trecută.

JATO Dynamics estimează că 1,038 milioane de automobile au fost înmatriculate în Europa în luna septembrie, în creştere cu 7,5% comparativ cu 965.595 de unităţi în luna septembrie a anului trecut, aceasta fiind a doua lună de creştere consecutivă, după avansul de 3,5% înregistrat în august.

3 din fiecare 100 de automobile noi înmatriculate în Europa luna trecută au fost Tesla Model Y

Conform acestor date, aproape trei din fiecare 100 de automobile noi înmatriculate în Europa luna trecută au fost Tesla Model Y, ceea ce sugerează că acest SUV electric produs de cea mai valoroasă companie producătoare de automobile a devenit vehiculul preferat în regiune. Model Y este unul dintre cele mai de succes automobile Tesla, care de la începutul anului şi până acum a comercializat 879.346 de unităţi din acest model, comparativ cu 906.032 de unităţi pe parcursul întregului an 2021.

Creşterea vânzărilor pentru Tesla Model Y scoate în evidenţă eforturile constructorului american de a majora producţia la uzina sa de lângă Berlin, Germania, care a fost inaugurată în luna martie şi acum produce 2.000 de automobile pe săptămână.

Datele JATO Dynamics mai arată că automobilele complet electrice au reprezentat 15,6% din înmatriculările totale în primele nouă luni ale anului. În luna septembrie, vânzările combinate de Tesla Model Y şi Model 3 au ajuns la aproape 42.000 de unităţi, de patru ori mai mult decât Volkswagen AG ID.4 şi ID.3, scrie Agerpres.

 

Citește și - Optimismul lui Musk! Tesla ar fi rezistentă la o viitoare recesiune, dar nu imună

Elon Musk a afirmat că Tesla ar trece de o potențială recesiune, mai ales că vehiculele electrice sunt o alegere care rămâne rentabilă și în viitor.

Elon Musk vede o pantă abruptă ce ar putea duce la o recesiune în China și Europa și spune că Rezerva Federală din SUA crește ratele dobânzilor cu mult prea mult. Dar când a fost întrebat dacă companiile sale ar face față unei ierni financiare, Musk a devenit mai optimist, deși cu ceva rezerve. Conform rapoartelor Tesla, veniturile din al treilea trimestru indică miercuri cum se va descurca compania producătoare de mașini electrice într-o potențială recesiune.

„Ca să fiu sincer, suntem foarte puternici”, a spus Musk ca răspuns la întrebarea unui analist. „Nu ne reducem producția într-un mod semnificativ, fie recesiune sau nu.”

Tesla a raportat câștiguri ajustate de 1,05 dolari pe acțiune, depășind estimările analiștilor de 99 de cenți pe acțiune. Acțiunile au scăzut cu 5% în tranzacționarea extinsă, deoarece veniturile au ajuns la 21,45 miliarde dolari, înșelând așteptările analiștilor de 21,96 miliarde dolari. Compania a pierdut 45% din valoare anul acesta. Musk a criticat Rezerva Federală, care și-a ridicat rata dobânzii de referință pentru a încerca să reducă inflația în creștere. 

„Deciziile Rezervei Federale au sens dacă te uiți în oglinda retrovizoare, nu dacă te uiți înainte, prin parbriz”, a spus Musk conform CNBC. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel